joi, 19 martie 2020

COVID-19 bagă și Ziua Mondială a apei în casă


Ziua Mondială a Apei, celebrată în fiecare an pe 22 martie, va fi sărbătorită în acest an prin acțiuni specifice care pot fi urmărite numai de acasă, în condițiile pandemiei de coronavirus. Administrația Bazinală de Apă (ABA) Siret, cu sediul central în Bacău, anunță că se alătură proiectului „Ziua Mondială a Apei – sărbătorim împreună. Activități acasă”, lansat de ABA Argeș-Vedea Pitești și care are ca parteneri ABA Siret, ABA Crișuri Oradea și ABA Someș-Tisa Cluj-Napoca.

Activitățile se adresează preșcolarilor, elevilor, studenților, cadrelor didactice, dar și părinților care stau acum în casă.
„Lansăm tuturor – spun oficialii de la ABA Siret - provocarea de a-și folosi creativitatea pentru a realiza desene, machete, filmulețe, creații literare sau orice alte materiale care au o legătură cu tema principală și anume: APA. Fotografiile, clipurile video, creațiile și materialele realizate acasă pot fi postate pe pagina de facebook creată pentru acest eveniment - https://www.facebook.com/ziuamondialaaapei2020.”
Obiectivele acestui proiect sunt de a îndrepta atenția asupra protejării și conservării resurselor de apă, pentru înțelegerea rolului fiecăruia în susținerea unor practici responsabile față de apă și mediul înconjurător, dar și de a promova responsabilitatea socială în situația de fată sub amenințarea infecțiilor cu noul coronavirus.
În fiecare zi, cel puțin unul dinte cei patru parteneri va publica informații, concursuri și postări specifice domeniului de gospodărire a apei, astfel încât atenția și creativitatea tinerei generații să fie îndreptată spre această componentă vitală, apa.
„Ziua Mondială a Apei” este o inițiativă născută în 1992, la Conferința Națiunilor Unite asupra Mediului și Dezvoltării (UNCED) desfășurată la Rio de Janeiro. Tema propusă pentru anul 2020 este „Apa și schimbările climatice”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu