miercuri, 30 octombrie 2019

Silvicultorii așteaptă în trei săptămâni măsuri pentru securizarea muncii


Silvicultorii care au protestat marți, 29 octombrie, în fața Parlamentului în principal pentru măsuri care să le asigure securitatea în munca lor, au primit asigurarea că Proiectul de modificare și completare a statutului personalului silvic va fi legiferat în Plenul Camerei Deputaților în circa trei săptămâni. Asigurarea a fost dată chiar de președintele camerei Deputaților, Marcel Ciolacu.

Protestul a fost organizat de Federației Sindicală Silva, al cărei președinte este inginerul băcăuan Silviu Geană, după ce șase silvicultori au fost uciși în păduri de hoții de lemn. Dar protestatarii au avut și alte revendicări.
„Sper – a declarat ziariștilor Silviu Geană – ca să nu fie doar o altă promisiune... În proiectul de modificare a statutului personalului silvic există obligativitatea dotării personalului angrenat în paza pădurilor cu armament letal sau neletal de serviciu. De asemenea, va fi asigurată dotarea personalului silvic cu mijloace de transport, cu mijloace de comunicație și alte mijloace de apărare prevăzute de lege. Totodată, va fi asigurat un nivel de salarizare corespunzător și, poate ceea ce este în egală măsură la fel de important, se va reduce vârsta de pensionare a personalului silvic care, nemijlocit, lucrează în activitatea de pază a pădurilor.”
Silviu Geană
Liderul Federației Silva a precizat că în situația în care proiecte de acte normative promise nu vor fi rezolvate vor fi organizate alte proteste.
Silvicultorii au mai primit promisiunea că tot în 2-3 săptămâni și încercarea de a se face o împroprietărire din patrimoniul public al statului cu 650.000 de hectare, pe care ei o contestă, va fi retrasă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu