miercuri, 2 octombrie 2019

Campanie falsă de premiere lansată în numele Altex

Un SMS lansat în acest zile în numele companiei Altex România s-a dovedit un mesaj fals, o excrocherie și nu o campanie de premiere. „Felicitari! ALTEX v-a desemnat câștigătorul unui laptop LENOVO și suma de 10.000 Euro. Pentru informații apelați la acest nr. de telefon…” - sună mesajul.
„Campania la care se face referire în mesaj nu este organizată de ALTEX România, fiind o campanie falsă, înșelătoare, derulată de escroci care folosesc cartele pre-pay și astfel nu pot fi identificați” – spune Dan Ostahie, CEO al Altex România.
În cazul în care se solicită returnarea apelului – mai atrage atenția Dan Ostahie -, numărul respectiv poate fi unul cu suprataxă folosit în scopul încărcării notei de plată a utilizatorului, în beneficiul celor care derulează acțiunea de înșelăciune.
„Facem un apel public către operatorii de telefonie mobilă de a se alătura în lupta împotriva înșelăciunii, escrocheriei și phishing-ului prin intermediul cartelelor pre-pay. Apelăm la operatori să nu mai vândă cartele pre-pay decât în punctele autorizate de colectare a datelor personale, în același regim cu abonamentele” – a opinat Dan Ostahie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu