miercuri, 28 august 2019

Încă o donație Lions Club la Spitalul de pediatrie din Bacău


Lions Club Sf. Gheorghe Bacău a făcut, miercuri, 28 august, o nouă donație către Secția de pediatrie a Spitalului Județean de Urgență.

La spital au ajuns, de această dată o camionetă plină de baxuri cu produse alimentare pentru copii. O donație similară a fost făcută la începutul lunii iulie, iar acțiunea este una concertată în mai multe cluburi Lions din România. Donații similare ajung astfel și din Bacău în alte localități din țară.
În grupul de membri ai clubului Lions Sf. Gheorghe i-am întâlnit pe Răzvan Șendrea – președinte regional al Lions Club România, pe Andrei Nemțeanu – președinte zonal al mișcării lionistice de la noi și, evident, pe Eduard Nunu – președintele în exercițiu al Lions Club Sf. Gheorghe. Alături de ei au fost însă și membri ai clubului de tineret al organizației, Clubul Leo Phoenix, între care și președinta acestuia, Alexandra Diana Lazăr.
În luna august, Lions District 124 România a derulat un amplu proiect de distribuire de alimente, la inițiativa Clubului Lions București Decan. Membri ai Cluburilor București Decan, București Armonia, București Burebista, București Decan Branch Adevăr, Constanța Balkanica, Sibiu Decan, Buzău Mousaios, Timișoara Dynamic Plus, Arad 2007, Bacău Sf. Gheorghe, Cluj Transilvania, Iași 2000, Comănești și Oradea au facilitat distribuirea a 23 de tone de alimente, în valoare de aproximativ 60.000 de euro, în nouă orașe și județe.
Prin implicarea Cluburilor Lions, produsele alimentare au fost distribuite în secțiile cu profil pediatric din spitale, în creșe, grădinițe, școli, centre de îngrijire pentru copii și bătrâni. 

 „Ca și la prima acțiune de acest fel, am adus produse pentru nou născuți. De această dată au fost patru paleți cu asemenea produse: pure, sucuri și ceaiuri. Sunt pentru copii care au deja peste șase luni de viață, adică exact pentru momentul în care se diversifică alimentația lor. Am considerat că spitalul este cea mai bună locație care poate prelua aceste produse, pentru a le redistribui copiilor care fac parte din familii nevoiașe, copii aflați în dezvoltare. Acțiunea poate continua, în situația în care donațiile și sponsorizările care ajung către cluburile noastre se vor preta a fi distribuite spitalului”.
Eduard Nunu, președintele Lions Club Sf. Gheorghe Bacău

2 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere