marți, 6 august 2019

Amenzi în sectorul produselor alimentare de origine nonanimală


Controalele efectuate în luna iulie de Direcția Sanitară Veterinară și pentru Protecția Alimentelor Bacău în sectorul produselor alimentare de origine nonanimală s-au soldat cu amenzi care au însumat 38.400 de lei.

Au fost verificate fabricarea produselor de morărit, a pâinii și produselor de patiserie, a altor produse alimentare, a băuturilor răcoritoare și alcoolice precum și unități de depozitare-alimentare, semințe, legume fructe.
Amenzile au fost aplicate pentru manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, nerespectarea condițiilor de igienă, nerespectarea normelor stabilite privind întreținerea spațiilor de depozitare și prelucrare a produselor alimentare, ustensile, utilaje și nerespectarea condițiilor de depozitare a produselor alimentare.
Controalele au vizat aspecte privind calitatea spațiilor în care produsele alimentare sunt manipulate, prelucrate precum și cele de depozitare a materiilor prime și produselor finite, controlul dăunătorilor, evidența documentelor și a informațiilor privind sistemul HACCP (analiza riscului și determinarea punctelor critice de control), condițiile de igienă și de funcționare a unității.
Cuantumul amenzilor situează județul Bacău pe locul al șaselea între cele 28 de județe în care au fost făcute astfel de controlae.
În cadrul controalelor în unitățile din industria agroalimentară s-au prelevat probe conform procedurilor și Programului de supraveghere și control, urmărindu-se prezența și încadrarea în valorile maxime admise a pesticidelor, contaminanților, aditivilor și substanțelor interzise precum și teste de sanitație necesare analizei gradului de igienă, probe transmise spre analiză laboratoarelor arondate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu