joi, 4 iulie 2019

Desăvârșirea Marii Uniri, pe monede BNR


Banca Națională a României (BNR) a lansat în circuitul numismatic un set de trei monede (de aur, de argint și de tombac cuprat), cu tema Desăvârșirea Marii Uniri – Alexandru Marghiloman.

Moneda de aur are un diametru de 21 mm și o greutate de 6,452 g, moneda de argint are un diametru de 37 mm și o greutate de 31, 103 g, iar moneda de tombac cuprat are un diametru de 37 mm și o greutate de 23,5 g.
Aversul monedelor redă clădirea Sfatului Țării din Chișinău, unde la 27 martie 1918 s-a votat unirea Basarabiei cu România, în prezența unei delegații românești condusă de premierul Alexandru Marghiloman; inscripția în arc de cerc „ROMANIA”, valoarea nominală „100 LEI”, stema României și anul de emisiune „2019”.
Reversul monedelor prezintă portretul lui Alexandru Marghiloman, inscripția în arc de cerc „ALEXANDRU MARGHILOMAN” și anii între care a trăit „1854” și „1925”.
Tirajul acestei emisiuni este de 300 de seturi de trei monede. Prețul de vânzare pentru setul de trei monede este de 2.090 de lei, exclusiv TVA, inclusiv broșura de prezentare.
Monedele au putere circulatorie pe teritoriul României.
Lansarea în circuitul numismatic se face prin sucursalele regionale București, Cluj, Iași și Timiș ale BNR.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu