luni, 1 iulie 2019

Casa Brazilor a adus în Bacău sistemul de servire Food Court


Stilul de restaurante de tip Food Court, întâlnit de regulă numai în mall-uri, aeroporturi, mari centre comerciale sau campusuri universitare, cucerește Bacăul. Sâmbătă și duminică (29 și 30 iunie), în zona Tic-Tac, în imediata vecinătate a Universității „Vasile Alecsandri”, a fost inaugurat Restaurantul „Casa Brazilor”, primul Food Court independent de la noi. Restaurantul face parte dintr-o rețea care mai are locații în Iași și Piatra Neamț, dar unde sunt doar linii de autoservire. Unitatea din Bacău are și linie de autoservire și salon „a la carte” (cu servire direct la masă).

Sâmbătă și duminică, primii clienți ai restaurantului au fost așteptați pentru a gusta preparatele delicioase pregătite de bucătarii instruiți de Chef Petrișor Tănase, dar și pentru a petrece clipe de neuitat cu maeștrii de comedie Romică Țociu și Cornel Palade, pe care i-au văzut poate pentru prima oară live interpretând și cântece de voie bună. De la intrare, însă, clienții au fost întâmpinați de un somelier care oferea spre degustare vinuri de la Crama Oprișor. Duminică au ajuns însă în restaurantul din Bacău și vinurile Cramei Cotnari. Iar pentru copiii care au venit acolo cu părinții lor s-a amenajat și un loc special în care micuții au fost antrenați în diferite jocuri de o trupă de animatori.

Food Court, sistem internațional adaptat în România

În general, Food Court este un spațiu alcătuit dintr-o sală de mese comună și mai multe restaurante și cofetării. În general, aici se găsesc restaurante tradiționale din diferite părți ale globului, pizzerii și restaurante cu preparate tip fast food. Spațiile food court sunt amplasate în marile centre comerciale, în aeroporturi, în spitale sau în centre universitare și sunt foarte populare în Asia de Sud Est, în țări precum Singapore, Thailanda sau Malaezia, unde sunt întâlnite la tot pasul.
Dacă într-un mall, de exemplu, sunt mai multe mici restaurante cu diferite feluri de preparate, la Casa Brazilor găsești mai multe feluri de preparate sub același acoperiș. În Bacău funcționează și linia de autoservire, un grill (care este vedeta locației, cu carne maturată, cu steak-uri de vită sau de porc), iar în sistemul a la carte sunt servite preparate din bucătăria proprie. Spre deosebire însă de alte restaurante, la Casa Brazilor friptura se face numai pe cărbuni.
Preparatele proprii sunt opera unui colectiv de bucătari condus de o băcăuancă, Chef Loredana, dar inițiat – cum spuneam - de cunoscutul Chef Petrișor, care a și fost în Bacău duminică, 30 iunie.
Linia de autoservire a localului este deschisă de luni până vineri de dimineața până la ora 16,00, iar după această oră intră în funcțiune sistemul a la carte. Tot de luni până vineri funcționează și sistemul de livrări la domiciliu sau la locul de muncă al clienților. Prețurile sunt la media celor practicate pe piață.

TCE 3 Brazi - furnizorul exclusiv al restaurantului

„Folosim – am aflat de la unul dintre administratorii localului - materia primă numai de la societatea TCE 3 Brazi, pentru că ei sunt producători locali care au un sistem integrat de la creșterea animalelor și plantelor până la procesare. Produsele lor sunt garantat calitative, așa cum băcăuanii știu desigur și din ceea ce cumpără din magazinele alimentare ale TCE 3 Brazi. Sunt numai produse naturale”.
În restaurantul din Bacău se găsesc preparate după rețete specific românești, dar și preparate cu specific internațional. Colectivul Casa Brazilor are 15 membri acum, dar restaurantul este în continuare în căutare de noi salariați.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu