Direcția Sanitară Veterinară și
pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Bacău anunță, în preajma Sărbătorilor
Pascale, controale și verificări ale modului în care sunt respectate condițiile
sanitare veterinare din toate piețele agroalimentare, unitățile de tăiere, de procesare,
de depozitare, de valorificare a mieilor și de alimentație publică. De asemenea
se vor efectua și controale în trafic și în zonele adiacente târgurilor de
animale.
„Măsurile
– spune directorul executiv al instituției, dr. Niky Liviu Vrabie – sunt luate
în scopul prevenirii unor episoade de toxiinfecții alimentare. Menționăm că,
având în vedere evoluția Pestei Porcine Africane pe teritoriul României,
activitatea tuturor târgurilor de animale este suspendată pe o perioada
nedeterminată, pentru toate speciile de animale”.
În această
perioadă, la DSVSA și în circumscripțiile sanitare veterinare și pentru siguranța
alimentelor oficiale va fi asigurat program prelungit, de luni până vineri între
orele 8,00 – 18,00, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică între orele 8,00 –
13,00. Programul, numele persoanei responsabile și numerele de telefon la care
consumatorii pot sesiza orice aspect privind nerespectarea normelor sanitare
veterinare și pentru siguranța alimentelor sunt afișate la sediul fiecărei
circumscripții.
În
toate piețele agroalimentare și în alte locuri amenajate și autorizate în care
vor fi valorificate carnea de miel și alte produse de origine animală se va
asigura supravegherea sanitară veterinară.
În
piețele agroalimentare, spațiile temporare amenajate pentru comercializarea
mieilor vor fi verificate în vederea aprobării de către reprezentanții DSVSA cu
privire la respectarea condițiilor sanitare veterinare. Comercializarea
carcaselor de miel în aceste spații amenajate temporar este permisa numai în
perioada 15-27 aprilie.
„Consumatorii
sunt rugați să sune la telefoanele 0234/586233; fax 0234586372 ale DSVSA Bacău în
cazul în care constată nereguli care ar putea pune în pericol sănătatea publică”
– spune purtătorul de cuvânt al instituției, dr. Florin Baltă.
În edițiile următoare vom reveni cu recomandările
concrete ale medicilor veterinari cu privire la modul de preluare și pregătire
a produselor de origine animală specifice Paștelui.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu