joi, 18 aprilie 2019

Înscrierea în Registrul entităților de cult se soluționează în cinci zile


Termenul de soluționare a solicitărilor de înscriere în Registrul entităților / unităților de cult pentru care Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) acordă deduceri fiscale a fost redus la cel mult cinci zile. De asemenea, înscrierea în Registru se face în ziua aprobării cererii, în loc de data comunicării Deciziei privind aprobarea acesteia.

Cererile de înscriere/radiere în/din Registru se depun online, prin intermediul portalului e-guvernare.ro.
Înscrierea se face dacă sunt îndeplinite cumulativ, cinci condiții: să desfășoare activitate în domeniul pentru care a fost constituită, pe baza declarației pe propria răspundere; toate obligațiile fiscale declarative prevăzute de lege îndeplinite; fără obligații fiscale restante mai vechi de 90 de zile la bugetul general consolidat,; să fie depuse situațiile financiare anuale, prevăzute de lege; entitatea nu a fost declarată inactivă, potrivit Codului de procedură fiscală.
Este necesară prezentarea certificatelor de atestare fiscală eliberate de direcțiile de impozite și taxe din subordinea unităților administrativ-teritoriale, deoarece ANAF nu deține informații privind impozitele și taxele locale datorate de contribuabili unităților administrativ-teritoriale.
În circa două săptămâni, în Registru sunt deja înscrise 2.255 de asociații non-profit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu