sâmbătă, 9 martie 2019

Sute de femei omagiate de comăneșteni de ziua lor


Aproape 400 de doamne și domnișoare din Comănești au fost sărbătorite, vineri, 8 martie, de Ziua Internațională a Femeii, la o reuniune organizată de Primăria orașului în sala Centrului de Agrement Trotuș „Ionuț Iftimoaie”, cu sprijinul CAR Progresul CFR din oraș în calitate de sponsor al evenimentului. A fost, în fapt, prima ediție a unei manifestări pe care organizatorii și-o doresc să devină tradițională.

Doamnele și domnișoarele au fost întâmpinate la sosire cu flori chiar de primarul Viorel Miron. A fost și un bun prilej pentru ca edilul orașului să se adreseze din nou locuitorilor săi, dar acum unui segment special al lui – femeilor orașului. De aceea, în cuvântul de deschidere a reuniunii primarul s-a referit la ceea ce chiar în acest zile îi frământă mult pe comăneșteni: noile dispute privind posibila transformare a spitalului orășenesc în simplă unitate socială. „Spitalul nostru – le-a asigurat Viorel Miron pe concitadine – funcționează și trebuie să funcționeze. Se face mare tam-tam pe problema de eficientizare, dar spitalul nostru, cu 71 de medici, este cea mai eficientă unitate de acest fel din județul Bacău, pentru că i-am asigurat căldura, apa caldă și energia electrică prin pompe geotermale și panouri fotovoltaice și solare, pentru că a fost repornit în 2011, iar acum este dotat, prin proiecte cu finanțare europeană”.
Ceea ce a urmat la reuniune a fost, practic, un regal de momente artistice susținute de doi interpreți de care Comăneștiul nu duce lipsă. Au cântat folk, muzică ușoară și populară (melodii specifice unei sărători precum Ziua Femeii, unele într-o manieră inedită, gen karaoke, cu versurile refrenelor proiecte pe ecran) rapsodul Constantin Chirilă și solistul vocal Marius Spoială.

Topul 10 femei de succes

Surpriza zilei a fost, însă, „Topul 10 femei de succes ale Comăneștiului”, în care zece doamne au fost elogiate prin cuvinte și imagini din albumele de familie proiectate pe ecranele sălii pentru realizările lor, pentru familiile pe care și le-au construit și îngrijit, pentru profesionalismul de care au dat dovadă în diferitele lor meserii și pentru implicarea în viața comunității. De la primarul Viorel Miron și de la organizatori, au primit buchete de flori și diplome de excelență Maria Anton, Viorica Mazilu, Ligia Stoica, Ana Gură, Rodica Darie, Rodica Munteanu, Doina Gabor, Maria Jitaru, Monica Balaș și Elena Diaconu.
Un astfel de trofeu omagial a fost acordat și doamnei Olguța Lungu Tranole, de la care a și pornit ideea manifestării de vineri de la Comănești și care s-a implicat în organizarea ei cu tenacitate, cu sensibilitate și cu un real talent de organizator, dar care dovedește și un puternic spirit civic și comunitar.
Evenimentul s-a încheiat cu un dinamic program de dansuri populare și de melodii de gen, protagoniști fiind membrii excelentului Ansamblu „Cununa Muntelui”, din localitate, condus de Georgeta Ciovor. Toți participanții la reuniune s-au prins, apoi, în horă.
Ultima dedicație făcută participantelor a venit tot din partea primarului Viorel Miron – poezia „Mamă, chipul tău să fie luminat de bucurie!”, scrisă de Traian Dorz și recitată, într-o înregistrare audio-video, chiar de autor. După care toate doamnele au fost servite cu prăjituri și cu câte un pahar de șampanie.
Olguța Lungu Tranole și Viorel Miron

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu