sâmbătă, 9 martie 2019

Și ștrumfii au sărbătorit în Bacău 100 de zile de școală Step By Step


„Ștrumfii” clasei pregătitoare B de la Școala Gimnazială „Alexandru cel Bun” din Bacău, învățăcei în alternativa educațională Step by Step, au sărbătorit și ei, vineri, 8 martie, împlinirea primelor o sută de zile a aplicării acestei metode educaționale.

Învățătoarele Nicoleta-Anca Popa și Petronela Blănaru, elevii lor, părinții și invitații au transformat o activitate de tradiție într-o metaforă generatoare de noi idei și așteptări valoroase pentru toți cei prezenți.
Mesajul zilei în care a fost marcată „prima sută” a alternativei Step by Step a fost „Am venit, cu mic cu mare, / Fiindcă azi e sărbătoare. / Micii ștrumfi s-au pregătit / Și din greu au tot muncit. / De-astă toamnă, neîncetat, / 100 de zile au numărat”.
„Acest mesaj - a precizat Nicoleta-Anca Popa - i-a ajutat pe elevi să răspundă cât mai prompt și cu dezinvoltură specifică vârstei copilăriei obiectivelor enunțate de învățătoare, dovedind asistenței că așa s-au derulat orele de școală pe parcursul celor 100 de zile. În aceste acest interval de timp, copiii au învățat prin joc, fără să conștientizeze greutatea conceptelor, uneori prea greu de asimilat la o vârstă așa de mică.
După rememorarea principalelor evenimente care au marcat această perioadă din viața „ștrumfilor”, a început prezentarea colecțiilor de câte 100 de obiecte, prezentate în sala de clasă a elevilor. Pentru cestea, copiii au colecționat monede, steluțe, fotografii, timbre, flori, șervețele vechi, inimioare confecționate, postituri cu mesaje pentru fiecare zi de școală, nasturi, ștrumfi, soldăței etc. Cele 100 de obiecte au fost realizate cu migală în forme variate și surprinzătoare.
Vineri, fiind și Ziua Internațională a Femeii, elevii au cântat și le-au oferit mamelor flori, iar efortul micilor școlari a fost răsplătit de părinți cu un tort impresionant.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu