Legatul Bacău al Ordinului European
al Cavalerilor Vinului (Ordo Equestris Vini Europae - OEVE) – Consulatul
România a certificat, marți seara, 12 martie, al patrulea restaurant din județ,
Podu’ cu Lanțuri. Locația a primit, astfel, clasificarea „Trei pahare”, pentru
oferta de vinuri și pentru condițiile de servire.
În funcție
de punctajul obținut în evaluare, locațiile certificate de OEVE sunt
clasificate cu cinci, patru sau trei pahare. Evenimentul din Bacău a avut loc
în prezența șefului Legatului Bacău al acestui Ordin, eques Eugen Burcă, și a
comandantului Scaunului Cavaleresc Bacău, iudex Cristian Bunea, în prezența mai
multor cavaleri ai Ordinului.
Sistemul de certificare este bazat pe o serie de criterii atent alese: calitate, diversitate, capacitate
și condiții de depozitare, modalități de prezentare și/sau servire, politici de
preț etc. Iar certificarea este valabilă atât timp cât sunt menținute
criteriile care au stat la baza evaluării.
„Scopul certificării – ne-a declarat Eugen
Burcă - este de a se concretiza o serie de beneficii care să vină în sprijinul
tuturor actorilor de pe scena vitivinicolă românească. Certificarea își
propune să stimuleze producătorii în demersul lor de a realiza și a comercializa vinuri de un înalt nivel
calitativ și să determine comercianții să-și îmbunătățească permanent oferta.
Avem mereu în vedere și consumatorul final care, prin identificarea plăcii de
certificare va avea siguranța că se află într-o locație care respectă
standardele necesare unui comerț de calitate”.
În Legatul
Bacău al OEVE, certificările sunt făcute de președintele Comisiei oenologice pe
Moldova, somelierul Cristian Bunea. „Este a patra certificare în Bacău, după aceea de la magazinul Selgros pe
raionul de vinuri, de la restaurantele
La Bettola și Cafea cu Lapte” – ne-a spus Cristian Bunea.
Ceremonia
certificării a fost urmată de o degustare de vinuri de la Crama Lechburg
Lechința, administrată de o familie originară din Italia. Arealul vitivinicol
Lechința și-a câștigat propria denumire de origine controlată DOC, cu soiuri de
struguri Pinot
Gris, Sauvignon Blanc, Gewurztraminer, Riesling de Rhin, Chardonnay, Pinot
noir, Muscat Ottonel, Feteasca Regală și Feteasca Neagră
„Suntem onorați că acum avem
certificarea OEVE. Deocamdată numai «Trei
pahare» din cinci, dar sigur vom câștiga pe parcurs și restul. Restaurantul
nostru face parte din Complexul hotelier Podu’ cu Lanțuri, certificat cu patru stele, care are, de fapt, patru restaurante.”
Adrian
Sechel, administratorul Restaurantului Podu’ cu Lanțuri
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
RăspundețiȘtergereAcest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
RăspundețiȘtergereAcest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
RăspundețiȘtergereAcest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
RăspundețiȘtergere