vineri, 8 martie 2019

La Moinești se învață abc-ul colectării selective a deșeurilor

Voluntarii

La Moinești a început Campania eveniment „ABC-ul colectării selective”, ediția de primăvară  2019, dedicată colectării responsabile a deșeurilor.
De aceasta dată - ne-a informat Daniela Enea, consilier pe probleme de mediu la Primărie -, proiectul  are două componente. Prima este un concurs între clasele fiecărei instituții școlare. Vor fi colectate oricare tip de deșeuri reciclabile, iar cantitățile colectate vor fi cântărite și predate cu document care să ateste cantitatea. De asemenea, datele referitoare la cantitățile colectate vor fi transmise către primărie și evaluate, iar primele trei instituții școlare câștigătoare vor fi premiate cu seturi de materiale de curățenie și diplome. Vor fi premiați, din fiecare școală, și primii 30 de elevi care au colectat cea mai mare cantitate. Premierea va avea loc pe 22 martie, când va avea loc și prezentarea de modă Ecomoda, costumele fiind făcute din materiale reciclabile (acțiunea nu va fi un concurs, ci o prezentare de modele, fiecărei instituții revenindu-i obligația prezentării a minimum 5, maximum 10 modele, care vor primi premii identice).
A doua componentă a proiectului este Campania „Moineștiul colectează selectiv” - acțiune care se va desfășura pe parcursul a două săptămâni, cu voluntari înscriși din cele două licee din oraș. „Voluntarii – a precizat Daniela Enea - vor fi regăsiți în puncte strategice, la platforme de colectare a deșeurilor și vor proceda la îndrumarea și informarea cetățenilor cu privire la necesitatea și obligativitatea colectării selective a deșeurilor”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu