miercuri, 5 decembrie 2018

Premii în concursul „Afișe pentru pace” la Colegiul de Artă


Lions Club Moldova a premiat, miercuri, 5 decembrie, la Colegiul Național „George Apostu” elevii care au participat la etapa județeană a concursului „Afișe pentru pace” din acest an. Un desen promovat de acest club, realizat de eleva Maria Popovici, a obținut, la etapa națională, premergătoare etapei internaționale, Marele Premiu.



Alături de Maria Popovici, miercuri au mai primit premii elevii Andrieș Toma (premiul al doilea), Ingrid Karla Gărâi (premiul al treilea) și Parascheva Văcaru și Alesia Haidău (mențiuni) - profesor îndrumător Ioan Lăzureanu.

Concursul internațional „Afișe pentru Pace 2018-2019” este organizat anual de Lions Club International. Lucrarea distinsă cu Marele Premiu va participa la selecția internațională de la Oak Brook (SUA), în luna februarie 2019.

La etapa națională a concursului, o mențiune a câștigat și desenul promovat de Lions Club Sf. Gheorghe Bacău, realizat de eleva Daria Movileanu de la Școala Generală „Spiru Haret”.

Jurizarea lucrărilor din România s-a făcut la Convenția de Toamnă a Cluburilor Lions, de la Oradea. În concurs au fost înscrise 32 de desene, între care și cele trimise de cluburile Lions din județul Bacău - „Sf. Gheorghe”, „Moldova”, „Sanity” și „Comănești”. Cele mai frumoase desene participante la proiect vor fi licitate la Revelionului Lions 2019, care va avea loc la Poiana Brașov în perioada 18-20 ianuarie.



„Dacă la cei 300.000 de copii din toată lumea care participă în fiecare an la acest concurs ar încolți, în suflete, sămânța păcii omenirii, ar fi minunat. Noi vrem să promovăm tocmai ideea de pace mondială. Iar tema din acest an a Concursului Afișe pentru Pace este «Kindness Matters – Bunătatea contează». Să nu uităn că într-un an anterior unul dintre câștigătorii concursului la nivel mondial, un indian, a fost chemat să adreseze câteva cuvinte de la tribuna ONU și a donat premiul său Japoniei, care tocmai trecea atunci printr-un mare cataclism. Iată cum sămânța de care vorbeam a început să dea roade”.
Ionuț Beța, președintele Lions Club Moldova

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu