Ediția
a doua a Târgului de Crăciun al Gospodăriilor de Produse Montane prefațează, la
Ghimeș-Făget și pe toată Valea Trotușului, Sărbătorile de iarnă. Evenimentul va
avea loc în perioada 22-23 decembrie, începând cu ora 10:00, și este organizat
de societatea Xilopal și Afacerea socială
Degustarium, în parteneriat cu Consiliul Local Ghimeș-Făget și Grupul de
Acțiune Locală - GAL Valea Muntelui. La târg vin producători din gospodăriile
montane și ansambluri de muzică populară din comunele Agăș, Asău, Brusturoasa,
Dofteana, Ghimeș-Făget, Palanca, Poduri și din orașul Dărmănești.
„Vor fi – spun organizatorii - două zile de poveste în ambianța colindelor, cântecelor populare, a dansurilor tradiționale, a concursului de împodobit brazi și a preparatelor tradiționale de pe Valea Muntelui”.
„Vor fi – spun organizatorii - două zile de poveste în ambianța colindelor, cântecelor populare, a dansurilor tradiționale, a concursului de împodobit brazi și a preparatelor tradiționale de pe Valea Muntelui”.
Evenimentul are ca temă centrală gastronomia, creativitatea, cultura
zonei de pe Valea Muntelui și muzica specifică frumoasei sărbători a Crăciunului.
Peste 50 de copii pregătesc decorațiuni pentru brad și casă; mici gospodari,
producători de bucate alese, autentice, organic preparate, își vor expune în
30 de standuri o diversitate mare de bunătăți. Coruri bărbătești și de copii se
adună să vestească prin cânt ăi poezie Nașterea lui Iisus; grupul muzical
Csangallo, de la Budapesta, vine să redea într-o reprezentație aparte teme muzicale
autentice, îmbogățite, colorate, pentru că muzica este înțeleasă în orice limbă.
Iar soprana Alis Făiniță, originară de pe
Valea Trotușului, va îmbogăți
evenimentul cu o serie de cântece atent alese, printr-o interpretare remarcabilă.
„«Omul credincios își ancorează timpul în funcție de sărbătorile religioase»
scria Mircea Eliade în cartea «Sacrul
și profanul». Tot astfel, la
Ghimeș-Făget, în perioada 22-23 decembrie are loc pregătirea pentru Crăciun
printr-o sărbătoare plină de armonie și bogăție. Două zile de conexiune cu
oameni ai zonei, cu natura, cu diversitatea și creativitatea; două zile de bogăție,
de artă și de veritabilă sărbătoare.”
Damian Pal, managerul Afacerii
sociale concept Degustarium
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu