miercuri, 26 septembrie 2018

Trei producători băcăuani în MallȚărănesc.ro

Mere de Plopana

Trei producători agricoli din județul Bacău apar pe noua platformă online MallȚărănesc.ro destinată promovării de produse naturale și autentice și creată de Asociația Creștem România Împreună. Ei sunt Eurotrend Farm, din Plopana, Șura Moldavă, din Șerbești (Săucești), și MD Goods, din Itești.

MallȚărănesc.ro are deja peste 450 de producători agricoli, care livrează miere, dulcețuri, legume, fructe și alte produse agricole pentru circa 4.500 de clienți din București, Cluj, Brașov, Bacău și Pitești. Mai bine de jumătate (55%) dintre fermieri provin din Ardeal și Muntenia - potrivit Asociației Creștem România Împreună.
Gospodăria Eurotrend Farm oferă fructe și are deja legături cu 200 de familii.
Condimente naturale de la MD Goods
Șura Moldavă vine cu dulcețuri (de exemplu dulceața duhovnicească sau dulceața urbană), zacuscă de ciuperci și ghebe la borcan și are deja în portofoliul de comenzi 11 familii. „Prin Cămara Moldavă – spun producătorii - readucem la viața o serie de produse care nu se gătesc decât cu dragoste. Timp de aproximativ doi ani am cerut permisiuni de a șterge colbul din bibliotecile mănăstirilor, am vorbit cu bătrânii călugări, dar și cu laica lume a șezătorilor rurale, adunând rețetele tradiționale ale strămoșilor noștri”.
Și MD Goods oferă miere și dulcețuri, dar și condimente și are trei familii abonate. „Condimentele - spun producătorii din Itești - sunt integral din legume românești, cu un adaos de sare de 3%. Nu conțin conservanți sau alte chimicale. Le avem disponibile în două amestecuri, unul pentru supe și ciorbe și un alt amestec pentru fripturi și tocănițe. Specialitatea noastră este dulceața de ardei iute, dar într-o variantă nu foarte foarte iute, care se folosește ca sos pentru friptură, garnitură pentru brânză sau în orice alte combinații”.
Dulcețuri de la Șura Moldavă

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu