miercuri, 4 iulie 2018

Festivalul European al Salinelor la Târgu Ocna

Salina Târgu Ocna

Orașul Târgu Ocna va fi în perioada 5 – 7 iulie gazda Festivalului European al Salinelor, eveniment organizat de Consiliul Județean prin Direcția de Dezvoltare Durabilă și Managementul Proiectelor, în parteneriat cu Asociația „Cele mai frumoase sate din România”.
Ziua cea mai importantă din programul Festivalului este vineri, 6 iulie, când la sediul Primăriei din Târgu Ocna va avea loc simpozionul „Salinele Europei”, cu prezentarea unor localități din județul Bacău, dar și a localităților din țară și din Euopa în cae sunt exploatări saline. Astfel, vor fi prezentate localitățile Târgu Ocna, Palanca, Dofteana, Oituz, Cașin, Turda și Praid. De asemenea, vor fi pezentate salinele din Târgu Ocna și Praid, dar și Muzeul Național de Geologie și Institutul Geologic al României.
La simpozion au fost invitați de la Muzeul lucrărilor de sare din Cracovia (Polonia), din orașul spaniol Chinchon, din Petalia Soprana – comună din Provincia Palermo (Sicilia, Italia) și de la proiectul de cooperare transfrontalieră „Terra salina” din Franța.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu