miercuri, 25 iulie 2018

Dorin Umbrărescu a rămas singur în cursa pentru Centura Bacău


  • verdictul va fi dat pe 14 august
Firmele omului de afaceri băcăuan Dorinel Umbrărescu (Spedition UMB și Tehnostrade) au rămas singure în cursa pentru construirea Variantei rutiere de ocolire a municipiului Bacău (Centura Bacău). Dar concurentul său, Asocierea de firme turcești Ictas Insaat Sanayi VE Ticaret AS și Tancrad, a depus contestație.
 
„Până nu se finalizează licitația, noi nu putem da nici un răspuns ferm în această problemă – ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Alin Șerbănescu. Termenul final va fi peste circa două-trei săptămâni. Teoretic, dar și legal, este posibil ca pentru ultimul concurent rămas în cursă să se evalueze din nou documentația și să se constate că nici el nu îndeplinește toate condițiile. Într-un asemenea caz, licitația ar fi, practic, anulată. Deocamdată doar știm că asocierea de fime turcești a fost eliminată. Cam în cele două-trei săptămâni noi vom face notificările și pentru perdanți și pentru câștigători, apoi curg zece zile legale de contestare. Dar sperăm ca în acest an să semnăm contactul final pentu Centura Bacău”.
Guvernul a aprobat transmiterea unei părți dintr-un teren al Administrației Naționale a Penitenciarelor-Penitenciarul Bacău în administrarea Ministerului Transporturilor, în vederea realizării de către CNAIR a Centurii Bacău. CNAIR va construi astfel o pasarelă care va lega celelalte două parcele de teren rămase la Penitenciarul Bacău.
În proiectul Centurii Bacău vor fi construiți 30,8 km de drum nou la standarde europene, din care 16,269 km la profil de autostradă. Valoarea estimată a contractului este de 773,65 milioane de lei fără TVA, iar durata acestuia este de minim 96 de luni și include: 6 luni perioada de proiectare, 30 luni perioada de execuție a lucrărilor și minim 60 de luni perioada de garanție (ce poate crește la 84 de luni, în funcție de perioada de garanție ofertantă în cadrul factorilor de evaluare).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu