luni, 9 iulie 2018

Cinci țări reprezentate la Festivalul European al Salinelor de la Târgu Ocna


Consiliul Județean Bacău, în parteneriat cu Asociația „Cele mai frumoase sate din România”, a organizat la sfârșitul săptămânii abia încheiate, în orașul stațiune Târgu Ocna, Festivalul European al Salinelor. Evenimentul a fost prezidat de Sorin Brașoveanu, președinte al Consiliului Județean (CJ) Bacău, și de Nicolae Marghiol, președintele Asociației „Cele mai frumoase sate din România” (ASFR).

La eveniment au participat invitați din Franța (Patrice Eyraud, Manager Proiect Terra Salina, Paris), Polonia (Jan Godłowski - Director și Monika Dziobek-Motyka - Director Relații Internaționale - Muzeul Minelor de Sare Cracovia - Wieliczka), Italia (Pietro Macaluso – Primar și Federica Macaluso, Șef Cabinet - Petralia Soprana, Sicilia,) și Spania (Francisco Javier Martínez – Primar și Fátima Magallares López – Consilier Local Cinchon).
Din România au participat reprezentanți ai Societății Națională a Sării SALROM, ai salinelor Turda și Târgu – Ocna, invitați de la Ministerul Turismului, Muzeul Național de Geologie și Institutul Geologic al României.
Alături de gazdele evenimentului, Ștefan Șilochi - primarul orașului Tg. Ocna și Cristian Ciubotaru - administratorul public al orașului, au venit primari și reprezentanți ai comunelor Dofteana, Palanca, Oituz și Cașin, care au sate membre ale ASFR, respectiv satul Dofteana din comuna cu același nume, satul Ciugheș din comuna Palanca, Poiana Sărată din Oituz și Cașin din comuna Cașin.
Activitățile din program s-au desfășurat pe parcursul a două zile și au cuprins prezentări ale localităților participante, schimburi de bune practici din țările participante precum și ale salinelor Turda și Târgu-Ocna, o vizită în Salina Târgu-Ocna, mai multe vizite în localitățile mai sus menționate (la obiective turistice existente în zonă) și un program folcloric de dansuri și cântece populare susținut de Asociația „Datini Trotușene” din Dofteana.
Subiectele abordate au fost în primul rând cele care vizează turismul, atragerea de vizitatori și turiști în stațiunea balneo-climaterică Târgu-Ocna și în satele din împrejurimi, acordând o atenție deosebită și dezvoltării agro-turismului în zonă.
Parteneriatul CJ-ASFR durează din anul 2012, iar evenimentul din week-end-ul trecut face parte din seria activităților desfășurate în cadrul acestui parteneriat.

„Mă bucur că am reușit să ne reunim în această formulă, iar prezența invitaților din străinătate ne onorează în mod deosebit și reprezintă o excelentă oportunitate pentru schimbul de experiență și bune practici. Consider că Festivalul European al Salinelor este un important pas înainte pentru promovarea turistică a orașului Târgu Ocna, a Salinei, dar și a întregului județ”.
Sorin Brașoveanu, președintele Consiului Județean

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu