joi, 28 iunie 2018

Slănic Moldova: rețele de gaz şi energie electrică afectate de ploi


  • peste 700 de consumatori afectați
Torenţii şi viiturile formate în zona Slănic Moldova au făcut pagube importante în cursul nopţii de 27/28 iunie în sistemele de distribuţie a gazelor naturale şi energiei electrice – ne-a informat purtătorul de cuvânt al companiei Delgaz Grid, Corneliu Zaiț.
Un cablu de medie tensiune care traversa râul Slănic a fost luat de ape, iar trei stâlpi de joasă tensiune au fost rupţi, fiind întreruptă alimentarea cu energie electrică la aproximativ 500 de consumatori. De asemenea, două conducte de gaze naturale din Slănic Moldova şi Cireşoaia au fost distruse, fiind afectați 200 de consumatori în stațiune și alți zece în Cireșoaia. În cursul nopţii a fost sistată alimentarea cu gaze naturale în Slănic Moldova pentru siguranţa locuitorilor, iar în această dimineaţă după izolarea zonelor cu avarii s-a reluat distribuţia gazelor naturale pentru cea mai mare parte a consumatorilor.
Peste 40 de electrieni şi instalatori, atât de la Delgaz Grid, cât şi de la firme partenere, lucrează pentru reîntregirea sistemului de distribuţie a energiei electrice pe o lungime de aproximativ 250 m, precum şi refacerea sistemului de gaze naturale pe o lungime de 100 m.
Lucrările de reparaţii continuă, dar se desfăşoară cu greutate datorită precipitaţiilor abundente şi a blocării unor căi de acces.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu