joi, 21 iunie 2018

Slănic Moldova: manifestările artistice „InContext” au ajuns la final


Principalii invitați ai manifestărilor In Context

A doua ediție a manifestărilor artistice „InContext” organizate în stațiunea Slănic Moldova de Asociația Art InContext, au ajuns, după aproape o lună, la final. Până duminică, 24 iunie, inclusiv, vor mai avea loc în stațiune și în Saina Târgu Ocna ultimele workshop-uri de artă vizuală, proiecții de film și concerte de muzică experimentală. În acest an, invitații principali ai manifestărilor au fost șase artiști vizuali, muzicieni și coregrafi din India și doi din România, dar și 43 de muzicieni. Tema ediției 2018 este „Sub cerul liber”.

La Slănic Moldova au venit și s-au manifestat deja duo-ul Sanjeev Khandekar și Vaishali Narkar, Lochan Upadhyay, Shilpa Rangnekar, Preethi Athreya și Sneha Khanwalkar. Alături de ei sunt și artiștii români Silvia Amancei și Bogdan Armanu, din Iași. În premieră, ediția de anul acesta include și o colaborare cu platforma internațională de muzică experimentală ,,The Attic”.
Proiectul internațional de rezidență artistică ,,InContext” se desfășoară în parteneriat cu Primăria Slănic- Moldova și Asociația ,,Prietenii Slănicului” și este cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național, iar rezidența de muzică experimentală ,,The Attic InContext” este cofinanțată de Consiliul Județean Bacău.
Până pe 24 iunie în stațiune vor avea loc concerte, performance-uri, DJ set-uri și workshop-uri, reunite în festivalul ,,The Attic inContext”.
Vineri, 22 iunie, între orele 16.00 - 20.00, pe Terasa Cazino din Slănic-Moldova are loc vernisajul expoziției finale ,,Sub cerul liber”, care prezintă lucrările realizate pe durata rezidenței artiștilor din India și România, plus o secțiune de muzeu temporar constituită din lucrările artiștilor din Brazilia realizate în prima ediție „In Context”, din 2017.
Sâmbătă, 23 iunie, în sala de concerte din Salina Târgu Ocna, Stefan Fraunberger prezintă Khayal, cu muzicienii români Bogdana Dima, Diana Miron, Laurențiu Coțac, Sian Brie și Cătălin Torsan. Tot sâmbătă, la scena Sonda 2 din Slănic-Moldova, trio-ul Multumult va susține un concert inedit, bazat pe un proiect intitulat Elektrodoine, iar la Salina Târgu Ocna Melanie Velarde, din Berlin, va prezenta un proiect muzical inedit, bazat pe field recordings și muzică electronică experimentală. În aceeași zi, în sala de concerte a salinei Târgu Ocna, muzicienii români Sașa-Liviu Stoianovici și Dan Michiu vor susține un concert de muzică experimentală, folosind o suită de instrumente diferite.
Duminică, 24 iunie, în foișorul din centrul orașului-stațiune Slănic-Moldova, va avea loc un concert inedit de muzică clasică indiană susținut de Avadhut Kasinadhuni & Anne-Marie Ene.

„Proiectul InContext este inspirat din programul „Sandarbh” coordonat de un colectiv de artiști din regiunea Rajasthan, India, care în 13 ani de activitate a adus peste 250 de artiști indieni și internaționali în Partapur, localitate cu 10.000 de locuitori. În mod similar, sprijinind artiștii tineri și facilitând dialogul intercultural, rezidența InContext își propune să transforme orașul Slănic într-un incubator pentru experiment, creație și participare colectivă”.
Georgiana Teodorescu, președinta Asociației Art InContext

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu