marți, 19 iunie 2018

Maratonul „Legendele Nemirei 2018” se pregătește de start


Asociația Prietenii Slănicului, în colaborare cu Unitatea Administrativ Teritorială Slănic-Moldova pregătește, pentru 7 iulie, startul în a doua ediție a Maratonului montan „Legendele Nemirei”. Evenimentul – spune Mihaela Elena Anton, director executiv al Asociației – va avea loc cu începere de la ora 9,00 din Parcul Central al staţiunii Slănic-Moldova.

Evenimentul va cuprinde trei curse distincte destinate iubitorilor de mişcare în aer liber şi iubitorilor de munte.

Maratonul

Primul este maratonul propriu-zis, concurs destinat alergătorilor desavârşiţi şi celor care doresc să-şi depăşească limitele, pe aproximativ 42 km, cu o diferenţă de nivel de cca. +2.400 m. Startul şi sosirea vor avea loc în Parcul din Slănic-Moldova, iar traseul va fi Parcul Central – Valea Slănicului – Valea Pufu – Valea Dofteana – Muntele Cleja – Valea Ciunget – Culmea Ciungetului – Vf. Nemira Mare (1649 m) – Șaua Nemira – Vf. Nemira Mică (1.627 m) – Vf. Șandru Mare (1.640 m) – Culmea Căprioarei – Muntele Dobru – Valea Dobru – Muntele Cerbul – Pârtia de schi Nemira – Parc. Puncte de interes de pe traseul maratonului sunt Tranşeele din Primul Război Mondial, Vârful Nemira Mare, Vf. Nemira Mică, Vf. Şandru Mare, peisajele din Munţii Ciucului, Rezervaţía Naturală Nemira și Poiana Căprioarei.

Crosul

Cursa de cros este destinată celor care preferă distanțele mai scurte sau care au început de curând alergarea şi doresc să-şi schimbe modul de viaţă, să devină mai activi. Va fi o cursă de 13 km, cu o diferenţă de nivel de cca. +700 m, iar startul şi sosirea vor avea loc în Slănic-Moldova. Startul este din Parcul Central al stațiunii şi urmează traseul Parcul Central – Valea Slănicului – Muntele Dobru – Valea Dobru – Muntele Cerbul – Pârtia de schi Nemira – Parcul Central, iar timpul limită este de 5 ore.

Cursa copiilor

Cursa Copiilor este un concurs destinat celor mici. În funcţie de categoria de vârstă, se vor parcurge diferite distanţe, în Parcul Central din Slănic-Moldova. 
Înscrierile se pot face online pe website-ul competiţiei www.legendelenemirei.com,  iar preluarea numărului de concurs şi validarea înscrierii se pot face pe baza unui act de identitate,  vineri, 6 iulie, de la orele 14,00 și sâmbătă, 7 iulie, între orele 7,00-8,00 în spaţiul special amenajat în Parcarea de lângă Parcul Central. Copiii se vor înscrie la faţa locului pentru cursa destinată lor. Fiecare participant va semna o declaraţie de responsabilitate.
„Pentru cei care doresc să se implice în organizarea evenimentului, să devină voluntari sau să devină parteneri – a mai precizat Mihaela Elena Anton - îi rugăm să ne scrie un email sau să acceseze secţiunea dedicată voluntarilor de pe siteul nostru
www.legendelenemirei.com ”.

„Ideea acestui maraton a pornit de la dorinţa de a populariza alergarea montană în aceste locuri şi de a încerca conservarea şi valorificarea frumuseţii si bogăţiei locului prin încurajarea ecoturismului şi a sportului în aer liber”.
Mihaela Elena Anton, director executiv al Asociației Pritenii Slănicului

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu