marți, 19 iunie 2018

Interes mare la Filiala CECCAR pentru noutățile fiscale


Mai mult de 70 de membri ai Filialei Bacău a Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR) s-au întâlnit, luni, 18 iunie, cu reprezentanți ai Administrației Județene a Finanțelor Publice (AJFP), de la care au aflat și cu care au analizat ultimele noutăți legislative în domeniul lor de activitate. Reuniunea a avut loc la seminarul organizat de Filiala CECCAR și moderat de Radu Mihai Făghiean, președintele, respectiv Consiliului Filialei, și de Constantin Păstrăv, directorul executiv al Filialei. Invitații profesioniștilor contabili au fost Paul Vicențiu Stupu – șeful AJFP Bacău, Dragoș Badioiu – șef administrație adjunct colectare persoane juridice, Dragoș Constantin Ciocan - șef administrație adjunct colectare persoane fizice și Elena și Bogdan Bărbieru – consilieri superiori la AJFP Bacău, Biroul Servicii Contribuabili.
Constantin Ciocan, Paul Stupu, Dragoș Bădioiu,
Radu Făghiean, Elena și Bogdan Bărbieru la seminar
Au mai fost analizate prevederi privind Contribuția de asigurări de sănatate pentru activități independente în 2018, Contribuția de asigurări de sănătate pentru alte venituri decât salariiile, Contribuția de asigurări de sănătate pentru persoanele fără venituri, Declarația fiscală unică, Drepturile de proprietate intelectuală, Noul sistem fiscal privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale, Veniturile din investiții și Calendarul obligațiilor fiscal în anul 2018.

„Întâlnirea s-a dovedit utilă atât prin materialele prezentate, cât și prin întrebările participanților și răspunsurile date de invitații de la Administrația Județeană a Finanțelor Publice. Au existat multe întrebări, despre Declarația unică, dar și despre modificările fiscale intervenite în anul 2018. Un deosebit interes a fost cu privire la Spațiul Virtual Privat, la care specialiștii ANAF au prezentat modalitatea de înregistrare pentru persoane fizice și persoane juridice”.
Radu Mihai Făghiean, președintele Filialei CECCAR Bacău

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu