miercuri, 27 iunie 2018

La „Apele Române” s-a dispus pregătirea echipelor de intervenție la inundații

Trotușul a ieșit desori din matcă, în zilele cu ploi abundente

Administrația Națională (AN) „Apele Române”, prin Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor, a emis o Avertizare Hidrologică de Cod Galben valabilă până pe 28 iunie, ora 14,00. Sunt vizate inclusiv bazinele hidrografice Trotuș - bazinul superior şi afluenţii din bazinul mijlociu şi inferior (inclusiv din judeţul Bacӑu) și Bârlad - bazinul superior şi afluenţi din bazinul mijlociu şi inferior (inclusiv din judeţul Bacӑu).          
Avertizarea vizează scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale cotelor de apărare.
„Având în vedere evoluția evenimentelor hidrologice înregistrate – spune Cătălina Brăgaru, purtător de cuvânt al AN Apele Române - s-a dispus pregătirea echipelor de intervenție și analiza volumelor de atenuare în vederea asigurării pregolirilor.
Personalul Administrației Naționale monitorizează permanent cursurile de apă, se intervine pentru asigurarea secţiunilor de scurgere a râurilor, precum şi pentru punerea în siguranţă a punctelor critice înregistrate pe sectoarele vizate de avertizarea hidrologică”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu