vineri, 22 iunie 2018

Aproape 830 de solicitări din Bacău în Programul Casa Verde


Băcăuanii, persoane fizice, au depus la Agenția pentru Protecția Mediului (APM), din 2016 până în prezent, 829 de cereri pentru instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire, prin Programul  Casa Verde, gestionat de Ministerul Mediului şi finanţat de Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM).

Dinte acestea – ne-a informat directorul executiv al APM Bacău, Petrică Ilieș -, în perioada 10 – 20 octombrie 2016 s-au depus 406 dosare (în limita sumei de 2,45 de milioane de lei), care au fost transmise la AFM pentru evaluare şi aprobare. Majoritatea solicitărilor, în acest caz, au fost pentru panouri solare presurizate. S-au acordat astfel până la 3.000 de lei pentru instalarea panourilor solare nepresurizate, până la 6.000 de lei pentru instalarea panourilor solare presurizate și până la 8.000 de lei pentru instalarea pompelor de căldură, exclusiv pompele de căldură aer-aer.
Solicitanții admiși în Program au la dispoziție pentru semnarea contractului de finanțare cu AFM un termen de maximum 60 de zile de la publicarea pe site-ul AFM a listei cu agențiile teritoriale care au intrat în posesia contractelor.
În perioada iulie 2017 - februarie 2018, s-au semnat la sediul APM Bacău 270 de contracte de finanțare nerambursabilă și s-au transmis la AFM, iar în perioada 7.08.2017- 7.06.2018 s-au verificat la APM Bacău 153 de dosare de decont, care s-au transmis la AFM.
„Organizarea în cursului anului 2018 a unei noi sesiuni pentru depunerea dosarelor în programul Casa Verde-persoane fizice – a precizat Petrică Ilieș - va fi mediatizată de Ministerul Mediului și AFM înainte de începerea acesteia. La această dată nu deţinem informaţii de organizare a unei noi sesiuni a programului; în cazul în care va fi lansată o astfel de sesiune, informaţiile despre ghidul de finanţare a programului, documentele necesare pentru dosarul de finanţare, precum şi data lansării vor putea fi accesate pe site-ul AFM la adresa www.afm.ro/casa_verde.php.”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu