joi, 21 iunie 2018

Adecco Research: angajații din call-center primesc salarii de 1.600 lei, iar IT-știi de patru ori mai mult


Adecco lansează în România divizia de cercetare de piață Adecco Research, prin intermediul căreia angajatorii vor avea acces la cei mai importanți indicatori despre piața muncii.
Potrivit rezultatelor centralizate de consultanții Adecco, un analist servicii clienți dintr-un call center, angajat prin intermediul Adecco, are in medie un salariu lunar de circa 1.600 de lei net pe lună. La polul opus, un manager de proiect are un salariu net mediu de aproape 7.000
de lei pe lună. Nivelul salarial din fiecare industrie, ofertele salariale pentru cele mai frecvent întâlnite ocupații, topul celor mai mari angajatori din domeniu sau motivele care stau la baza fluctuației de personal, sunt doar o parte dintre informațiile care vor veni în întâmpinarea companiilor din România.
”Interacționăm zilnic cu foarte multe informații legate de piața forței de muncă, de la dinamica cererii și a ofertei de candidați, până la dinamica nivelului salarial și al beneficiilor oferite de angajatori. În acest context, Adecco Research, divizia de cercetare a Adecco va reprezenta un barometru al pieței forței de muncă și va veni în întâmpinarea nevoilor companiilor de a-și calcula cât mai corect cheltuielile viitoarei.Vom lansa un set de studii periodice, care să răspundă nevoilor angajatorilor legate de cunoașterea pieței forței de muncă, cu informații esențiale pentru directorii de resurse umane și pentru directorii generali din companii. Prin noua divizie de cercetare de piață, Adecco
Research își propune să devină un reper pentru piața forței de muncă din România”, declară
Florin Godean, Country Manager Adecco România.

Ce salarii oferă angajatorii

Potrivit rezultatelor centralizate de consultanții Adecco, un Analist servicii clienți dintr-un call center, are în medie un salariu lunar de circa 1.600 de lei net pe lună. Un alt exemplu, din industria automotive, arată că un Inginer de producție are un salariu mediu de bază lunar de circa
3.200 de lei net pe lună, însă poate ajunge şi la 4.500 lei/lunar, în funcție de experiența pe care o
deţine. În sectorul IT, caracterizat de salarii mari și deficit de candidați, un Manager de proiect are un salariu net mediu de maxim 9.500 de lei pe lună, arată rezultatele studiilor Adecco Research.
O particularitate a acestui sector, care a rezultat în urma studiului Adecco, este legată de înghețarea salariilor din 2018 la nivelul celor din 2017, pe fondul modificărilor legislative de la începutul anului. Astfel, dacă până în 2017 angajații din IT&C aveau o creștere salarială medie de 500 de lei/an, în ianuarie 2018 salariile brute au fost mărite pentru a acoperi diferența salarială ca urmare a transferului de contribuții, iar angajații au primit salarii nete la nivelul din 2017.
”Primim tot mai multe cereri din partea investitorilor care vor să cunoască mediul economic din
România și care vor să vadă prognozele legate de piața muncii. Prin analizele și prognozele pe care le facem, îi ajutăm pe investitori să facă o estimare cât mai corectă a bugetelor de cheltuieli și, totodată, să ia măsuri pentru a preîntâmpina problemele create de fluctuația de persona
l, de exemplu.
Datele din studiile noastre de până acum, realizate pentru domeniile de call center , IT şi auto - indică foarte clar o tendinţă de creştere a salariilor, care va continua şi în urmatoarea perioadă, ca urmare a presiunii atat de mari de pe piaţa muncii”, mai declară Florin Godean.
Până în prezent, echipa Adecco Research a realizat 3 barometre ale salariilor și beneficiilor pentru industriile servicii, automotive și IT&C, iar în următoarele 2 luni urmează să fie finalizate și studiile privind salariile și beneficiile oferite de angajatorii din domeniile bunuri de larg consum și industria ospitalității.
Prin prisma informațiilor pe care le deține, Adecco Research a pus la punct un index salarial pentru mai mult de 50 de joburi ale industriilor analizate. Astfel, companiile vor putea ști cu precizie care este nivelul salarial al unui angajat din call center, al unui Inginer de producție în industria automotive sau al unui Manager de proiect în sectorul IT.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu