joi, 3 mai 2018

Sărbătoare energetică aniversară: Inginer GHEORGHE ŞCHIOPU ´85


Articol scris de: Mihai Caba
Partea a III-a

Dar, despre această inegalabilă atmosferă înfiripată la ...”un pahar de vorbă” poate că cel mai bine „vorbesc” instantaneele foto luate în acele clipe unice:

Bucatele alese cu mare grijă pentru „prânzul festiv”, însoţite de clinchetele paharelor de „Frâncuşă cotnăreană” ce se auzeau pe la toate mesele, ba chiar şi între mese, acompaniate „în surdină” şi de melodiile „de petrecere”, pe care dl. Iulian, D.J. – ul ce ne-a fost recomandat, le „selecta” cum nu se poate mai bine, au întreţinut mereu nesăţioasa „poftă a amintirilor”, ce părea tot mai năvalnică şi  mai nostalgică după vremurile de altădată, când rangul Luminii miraculoase a „Soarelui Electric” era cu adevărat unul strălucitor. Discuţiile bine înfiripate, revederea de peste ani a multor colegi de „breaslă luminoasă”, numeroasele fotografii făcute cu acest prilej pe grupuri, grupuleţe au făcut tot „şarmul” unei petreceri aniversare de neuitat, aşa cum i-a fost sortită menirea.

Încet, pe neştiute, s-a ajuns şi la finalul apoteozant: Tortul aniversar!

Acesta şi făcut „apariţia”  în sala „întunecată”, la lumina artificiilor sale aprinse şi în ritmurile alerte ale melodiei „haciaturiene” tradiţionale: „Dansul săbiilor”, ce au prilejuit astfel „declanşarea intempestivă” a ovaţiilor generale,   „reanclanşate rapid” la fiecare „pocnet de dop” al sticlelor şampaniei „Boieresc”, de provenienţa vestitei podgorii ieşene a Buciumului.
Aşa e regula şi aşa a fost ea aplicată şi la această sărbătoare...  boierească!
Cu toate că „faţada” tortului festiv nu a respectat întru totul „DDE-urile proiectului”, inscripţionarea acestuia în „cartuş” era una cât se poate de distinctivă şi de bine încadrată în chenarul generos ornat cu flori roşii:
La Mulţi Ani, inginer Gheorghe Şchiopu – 85 ani!  

Importanta misiune a „tăierii tortului” nu putea să fie încredinţată (fără licitaţie!) decât însuşi sărbătoritului, inginerul Gheorghe Şchiopu, care a şi fost solicitat prin ropot de aplauze să şi-o îndeplinească întru cinste şi merit. Vădit emoţionat, acesta, dând dovadă de o aceeaşi lucidă responsabilitate a profesiei în care „nu poţi greşi şi a doua oară”, s-a arătat mândru şi hotărât de a o duce la bun sfârşit, aşa cum arată, de altfel, şi „instantaneul” făcut la momentul solemn.
Odată îndeplinită misiunea „tăierii tortului, în cruce creştinească”, cu pocalele de şampanie ridicate, din toate piepturile participanţilor a pornit la unison urarea strămoşească:
                                 La Mulţi Ani cu sănătate,
                                 Să vă dea Domnul tot ce doriţi,
                                 Zile senine şi fericite,
                                 La Mulţi Ani, să trăiţi!

La Mulţi Ani, domnule inginer Gheorghe Şchiopu!
Să vă dea şi să ne dea Domnul putinţa aniversării şi la 90 de ani!

Vezi aici:

Partea I 
Partea a II-a 
Partea a III-a 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu