miercuri, 2 mai 2018

Prețul Rafo a scăzut la 44,625 de milioane de dolari


  • licitația pentru vânzarea rafinăriei merge la al treilea termen – 18 mai
Casa de Insolvență Transilvania, administratorul judiciar al societății Rafo Onești, a anunțat miercuri seara (2 mai) al treilea termen al licitației pentru valorificarea activelor rafinăriei și noul preț de la care va porni aceasta: 44,625 de dolari SUA, de la 50,575 de milioane (fără TVA) la termenul precedent. Inițial, licitația a pornit de la aproape 60 de milioane de dolari. Al treilea termen este 18 mai.

Rafo a fost până acum în vizorul unor posibili investitori din Iran, Irak, Italia, Luxemburg, Rusia, Georgia, Elveția, Ucraina, Austalia, SUA, Turcia și din alte state, iar unii chiar s-au pronunțat clar că vor să preia rafinăria. Doi investitori, de exemplu, Renewable Industries Orientul Mijlociu (RIMEL) și KST Partners Ltd. din Coreea de Sud au format un consorțiu (KST&RIMEL Holdings Ltd.) pentru preluarea Rafo. Un semnal de intenție de achiziționare venise și de la Royal Luxemburg Soparfi, din Luxemburg. Alt exemplu este interesul arătat de o companie din Ucraina, Ukrneftemash EPC LLC, din Kharkov.
Pentru participarea la licitatie și la al treilea termen este obligatorie achiziționarea caietului de sarcini, la 23.800 de euro, cu TVA inclus, și achitarea garanției de participare, respectiv două milioane de dolari (aici nu se percepe TVA).
La vânzare sunt instalațiile de rafinare perfect conservate (capacitate de 3,5 milioane de tone de țiței pe an) și terenul aferent, de 265 ha.
Este posibil ca investitorii interesați să tatoneze în continuare oferta, până la obținerea unui preț minim.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu