marți, 29 mai 2018

Monedă BNR la 100 de ani de la încheierea Primului Război Mondial


Banca Națională a României (BNR) a lansat în circuitul numismatic o monedă de aur cu tema „100 de ani de la încheierea Primului Război Mondial”. Moneda are valoarea 100 de lei, un diametru 21 mm și o greutate de 6,452 de grame.
Aversul monedei prezintă Crucea comemorativă a eroilor români din Primul Război Mondial, de pe Vârful Caraiman, inscripția în arc de cerc „ROMANIA”, valoarea nominală „100 LEI”, stema României și anul de emisiune „2018”.
Reversul redă scena intrării în București a regelui Ferdinand I și a reginei Maria, inscripțiile „100 DE ANI DE LA INCHEIEREA PRIMULUI RAZBOI MONDIAL” și ,,1918”.
Monedele, ambalate în capsule de metacrilat transparent, sunt însoțite de broșuri de prezentare redactate în limbile română, engleză și franceză. Broșurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR și casierului central.
Tirajul pentru această emisiune este de 250 de monede, iar prețul de vânzare, exclusiv TVA, pentru monedă și broșura de prezentare este de 1.705 lei. Monedele au putere circulatorie pe teritoriul României.
Lansarea în circuitul numismatic se face prin sucursalele regionale Iași, București, Cluj și Timiș ale BNR.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu