marți, 29 mai 2018

Rubik Hub Nord-Est a împlinit un an


Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Est a marcat un an de la lansarea celui mai ambițios proiect de dezvoltare antreprenorială la nivel regional, Rubik Hub. Evenimentul aniversar a reunit reprezentanți ai inițiatorilor, ai autorităților locale care au sprijinit demersul, colaboratori din mediul universitar și privat, dar și membri ai comunității antreprenoriale din Regiunea Nord Est.
Cu acest prilej a fost facută o retrospectivă a proiectelor iniţiate în Rubik Hub și au fost evidențiate bunele practici, noile tendinţe ale domeniului, dar și rezultatele obţinute până in prezent. De asemenea, au fost prezentate proiectele care urmează a fi lansate.
Rubik Hub a fost lansat, inclusiv cu sprijinul companiei Dedeman din Bacău, ca structură de sprijinire a startup-urilor și a IMM-urilor inovatoare din Regiunea Nord-Est. Rubik Hub își propune să dezvolte ecosistemul antreprenorial din Regiunea de Nord-Est prin conectarea, educarea, încurajarea oamenilor și inspirarea fondatorilor de startup-uri, pentru dezvoltarea unor companii de succes.
Lansarea Rubik Hub a avut loc la Piatra Neamț pe 27 mai 2017. Toto anul trecut, la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău a avut loc una dintre cele mai populare conferinţe dedicate programatorilor şi pasionaţilor de informatică din România, ajunge pentru prima dată şi în Bacău, CodeCamp.
Din martie 2018 a fost lansat proiectul pilot RubikEDU – un curs de educație antreprenorială de tip startup, care urmărește sa inspire tinerii să creeze afaceri de succes la nivel global și sa aiba o abordare inovatoare asupra modului de a acționa în acest domeniu. Rubik Edu se livrează inclusiv la Universitatea „Vasile Alecsandri”.
„Am plecat de la premisa că Regiunea noastră are nevoie de infrastructură și de finanțare, dar și de locuitori motivați care să rămână aici, să construiască aici și să aibă încredere că pot reuși. Comunitatea creată in jurul Rubik Hub reunește organizațiile de cercetare și universitățile, mediul de afaceri, autoritățile publice şi societatea civilă și își propune să încurajeze principalele părți interesate să coalizeze sub spectrul unei viziuni comune: de a construi un ecosistem antreprenorial bazat pe ideea de comunitate în care fiecare individ contribuie în mod activ la bunăstarea acesteia într-un mod inovator și sustenabil avand in centru startupurile
Vasile Asandei, director general al ADR Nord-Est

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu