joi, 26 aprilie 2018

Președintele Klaus Iohannis a vizitat municipiul Bacău


Președintele României, Klaus Iohannis, s-a aflat joi, 26 aprilie, în municipiul Bacău. Președintele a efectuat o vizită la societatea comercială Aerostar, lider local și regional în domeniul fabricației de piese destinate domeniului aviației, în întreținerea de avioane civile și în furnizarea de soluții în domeniul sistemelor defensive aero și terestre.
De asemenea, președintele a participat la dezbaterea națională „Viziunea tinerilor pentru viitorul României”, unde a avut un dialog cu tinerii despre proiectele lor și despre modul în care ei se pot implica în dezvoltarea țării. Evenimentul a fost organizat în contextul închiderii ediției 2017-2018 a programului Capitala Tineretului din România, aflat sub Înaltul Patronaj al Președintelui României. În perioada mai 2017 – mai 2018, titlul de Capitală a Tineretului din România a fost deținut de municipiul Bacău.

„Aerostar este una dintre întreprinderile fanion ale României”

Vizita făcută de președintele României în Bacău a început la compania Aerostar. Șeful statului a ajuns pe aeroportul din Bacău la ora indicată în programul vizitei. Acolo a fost întâmpinat de vicepreședintele companiei Aerostar, Doru Damaschin, și de alte persoane din staff-ul acesteia, președintele Grigore Filip fiind plecat la ediția din acest an a Târgului aviatic de la Berlin.
Klaus Iohannis a vizitat, practic, trei dintre cele mai importante fabrici și secții din Aerostar. Vizita a început la Secția de aviație civilă, a continuat la secția de Trenuri de aterizare și sisteme hidraulice și la Fabrica de aerostructuri și sisteme de aviație (FAS) și s-a încheiat în pavilionul central al întreprinderii, unde a aflat mai multe despre evoluția Aerostar, despre performanțele ei, a urmărit un scurt film de prezentare și a semnat în Cartea de onoare.
Peste tot, președintele României a stat de vorbă cu salariații, s-a interesat de performanțele tehnologiilor folosite și s-a fotografiat cu cei prezenți. Grupuri de salariați au ieșit, de altfel, să-l vadă de aproape pe președinte, care a acceptat să se fotografieze în mijlocul lor, momente în care chiar a glumit cu oamenii și le-a mulțumit pentru primirea făcută.
„Am găsit, la Aerostar, oameni foarte primitori, profesioniști – ne-a declarat Klaus Iohannis înainte de plecarea spre Centrul de Afaceri din Bacău, la întâlnirea cu reprezentanții tinerilor. Mi-a plăcut întreaga întreprindere. Este una dintre întreprinderile fanion ale României în producție și mentenanță, în zona aviației militare, dar și a aviației civile și chiar în alte domenii. Sunt realmente impresionat de modul în care a evoluat compania în ultimii ani, de faptul că a devenit un lider nu doar românesc, ci un lider regional în mai multe domenii. I-am felicitat pe cei din conducerea companiei, dar și pe oamenii simpli care m-au așteptat pe drum. Am discutat cu relativă multă lume ieri.
Am convingerea că Aerostar are un viitor foarte bun și mi-aș dori ca această companie să câștige contracte și în domeniul militar. Iar Bacăul este unul dintre orașele mele preferate”.
Doru Damaschin și Klaus Iohannis

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu