joi, 5 aprilie 2018

Cum poate aduce oul de Paști economii la consumul de curent


  • pentru a fierbe şi vopsi ouă de Paști, în România sunt necesare trei zile de energie solară
  • în Germania este suficientă doar o jumătate de zi

Furnizorul de energie electrică în cele mai multe case din județul Bacău, compania E.ON, estimează că în timpul sărbătorilor de Paști se vor consuma circa trei ouă de persoană pe zi, ceea ce ar însemna că, în total, în toată România se poate ajunge la circa 60 de milioane de ouă.
Dacă toate aceste ouă ar fi vopsite acasă, s-ar consuma foarte multă apă şi energie. „Pentru a fierbe zece ouă în doi litri de apă – ne informează specialiștii de la Delgaz Gris, companie din structura E.ON – se consumăm un sfert de kilowatt-oră. Fierberea a 60 de milioane de ouă de Paşti ar consuma circa 15 milioane de kilowaţi-oră energie electrică, tot atât cât produc împreună toate sistemele de energie solară din România în medie în trei zile”.
Potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică, un român consumă, în medie, circa 267 de ouă pe an, ceva mai multe decât germanii, care consumă anual 233 de ouă, aşa cum rezultă din datele Ministerului German al Alimentelor şi Agriculturii, ceea ce înseamnă mai puţin de un ou pe zi în ambele cazuri.
Astfel,
Cine vrea să economisească și energia neregenerabilă, dar şi bani poate urma sfaturile E.ON disponibile gratuit accesând linkul https://www.eon-energie-romania.ro/clienti-casnici/informatii-utile/masuri-eficienta-energetica

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu