vineri, 20 aprilie 2018

Brusturoasa: proiect școlar complex dedicat Centenarului Unirii


Școala Gimnazială ,,Ioana Radu Rosetti”, din Brusturoasa, a găzduit joi, 19 aprilie, o acțiune complexă dedicată sărbătoririi Centenarului Marii Uniri de la 1918 a Transilvaniei cu România. Activitatea a fost înscrisă în Proiectul educațional ,,Dăruind poți dăinui, cum o fac STEJARII!”, realizat de Neculai Balaj, directorul școlii ,,Ioana Radu Rosetti”, și de educatoarea Mirela Despina Balaj, manager de proiect.
Evenimentul - ne-a informat Neculai Balaj - a debutat cu o ceremonie religioasă, urmată de prezentarea momentelor care au marcat Marea Unire din 1918 și de un program artistic susținut de elevi ai școlilor din satele Cuchiniș, Camenca și Brusturoasa și de grupul vocal „Dor străbun” din comună. La final, participanții la eveniment au plantat, simbolic, stejari.
La manifestare au fost prezenți, între alții, senatorul Miron Smarandache, subprefectul Valentin Ivancea, primarul comunei Brusturoasa, Valeriu Atudorei, Florin Lazăr, inspector general al Inspectoratului Școlar Județean, reprezentanți ai Consiliului Județean, ai Ocolului silvic Moinești, ai altor autorități locale și ai clerului din comună.
„La acest eveniment – a precizat Neculai Balaj - au participat, alături de invitați, elevi de la cele trei unități de învățământ din Brusturoasa, părinții și bunicii lor, dar și alți cetățeni. Realizatorii proiectului au redactat și o carte dedicată acestui proiect, lucrare care se află sub tipar”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu