joi, 29 martie 2018

Seminar de bune practici în securitatea muncii la CECCAR Bacău

Mihai Diaconescu la seminarul CECCAR Bacău

Profesioniștii contabili membri ai Filialei Bacău a Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR) au analizat bunele practici pe care trebuie să le respecte în domeniul securității în muncă în misiunile de contabilitate, audit și consultanță în domeniul fiscal.

Filiala a organizat, pentru acest eveniment, seminarul cu tema Promovarea îmbunătățirii securității și sănătății în muncă a lucrătorilor și angajatorilor din întreprinderile mici și mijlocii care au ca obiect principal de activitate efectuarea misiunilor de contabilitate, audit și consultanță în domeniul fiscal”.
Alături de profesioniștii contabili, la seminar a participat și Mihai Diaconescu, reprezentant al Inspectoratului Teritorial de Muncă Bacău, care a prezentat aspecte legislative din domeniul securității și sănătății în muncă.
Din dezbateri a reieșit că sunt necesare instituirea de măsuri privind promovarea îmbunătățirii securității muncii în domeniul profesioniștilor contabili, respectarea principiilor generale referitoare la prevenirea riscurilor profesionale și întocmirea unui plan de acțiune în caz de pericol grav și iminent. S-a discutat despre evidența zonelor de risc ridicat și semnalizarea de securitate a posturilor de lucru și despre monitorizarea funcționării sistemelor de protecție a muncii. S-a ajuns la concluzia că sunt necesare controale interne la locurile de muncă aplicarea măsurilor din ghidul și fișele orientative, dar și întocmirea chestionarului de respectare a măsurilor de securitate și sănătate în muncă.
Discuțiile au fost moderate de Marcel Gheorghe Bulinschi, președintele Filialei CECCAR Bacău, de Radu Făghiean, președintele ales pentru următorul mandat la conducerea filialei, și de Constantin Păstrăv, directorul executiv al acesteia.
Radu Făghiean și Mihai Diaconescu