joi, 22 martie 2018

Delgaz Grid a investit 43 de milioane de lei în judeţul Bacău


  • în acest an se propun investiții de peste 48 de milioane de lei

Delgaz Grid, compania de distribuţie de gaze naturale şi electricitate a Grupului E.ON România, a investit anul trecut peste 40 de milioane de lei pentru modernizarea sistemului de distribuţie a energiei electrice şi a gazelor naturale din judeţul Bacău.

Principalele categorii de lucrări avute în vedere au fost înlocuirea de conducte şi branşamente de gaze naturale în municipiile Bacău și Moineşti, modernizarea de reţele electrice aeriene de joasă tensiune (în peste 40 de localităţi, printre care Luizi Călugara, Hemeiuş, Gîrleni și Dărmăneşti), înlocuirea izolaţiei la liniile electrice aeriene de medie şi înaltă tensiune, modernizări de posturi de transformare și înlocuirea a peste 40 de transformatoare.
Pentru acest an, Delgaz Grid şi-a propus să investească în modernizarea reţelelor de distribuţie de electricitate şi gaze naturale din judeţ peste 48 de milioane lei, cu circa 10% mai mult faţă de 2017.
Delgaz Grid, companie din Grupul german E.ON, serveşte peste trei milioane de clienţi şi operează o reţea de gaze naturale în lungime de peste 21.000 km în 20 de judeţe, între care și Bacău, dar și o reţea de electricitate de peste 80.000 km în şase judeţe din Moldova: Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui.
Anul trecut, compania a investit ân total circa 450 de milioane de lei, cel mai mult de la intrarea pe piaţa românească a Grupului E.ON, din anul 2005. Pentru 2018, Delgaz Grid şi-a propus să investească peste 494 de milioane de lei, destinaţi în cea mai mare parte modernizării reţelelor de distribuţie a gazelor naturale şi energiei electrice. Totodată, Delgaz Grid va continua să deruleze campanii de informare a populaţiei privind utilizarea corectă şi sigură a surselor de energie.

„Investim an de an sume importante, iar reuşita noastră înseamnă să avem tot mai mulţi clienţi care se bucură de confortul dat de gazele naturale sau de electricitate, asigurate la parametri superiori de calitate. Vom continua să investim masiv, chiar dacă uneori aceasta poate însemna şi oarecari inconveniente pentru cetăţeni, însă important este că în urma acestor lucrări se obţine siguranţă şi confort.”
Csulak Ferenc, director general al Delgaz Grid.