joi, 22 martie 2018

Avertizare meteo pentru participanții la traficul rutier


Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) avertizează că până vineri, 23 martie, ora 20,00, și în județul Bacău este anunțat cod galben de ninsori însemnate cantitativ, intensificări ale vântului și vreme deosebit de rece. De asemenea, în jumătatea de sud a Moldovei și în zona Carpaților Meridionali și de Curbură ninsorile se vor extinde dinspre sud-vest și se vor intensifica. Local se vor depune straturi de zăpadă consistente, iar vântul va avea, temporar, intensificări în medie cu 45 - 55 km/h, ceea ce va provoca ninsoare viscolită și spulberată.
„Facem apel la participanții la trafic – ne-a transmis compania -să se informeze înainte de a pleca la drum în legătură cu situația din zonele pe care urmează să le tranziteze, să aibă autovehiculele echipate de iarnă, să circule prudent și să respecte eventualele restricții impuse pe anumite sectoare de drum. Atragem atenția că în următoarea perioadă fenomenele meteorologice vor fi schimbătoare și se vor succeda rapid căderile de zăpadă, viscolul și poleiul, ceea ce va spori riscul deplasărilor”.
Se mai precizează că împreună cu Poliția Rutieră, CNAIR  va lua măsura închiderii anumitor sectoare de drum în cazul în care viscolul va reduce sever vizibilitatea sau dacă poleiul va face impracticabilă suprafața carosabilă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu