luni, 19 martie 2018

Cabinetul guvernatorului mișcării lionistice din România s-a reunit la Bacău
Staff-ul reuniunii. La mijloc, Ion Antonio Tache
Municipiul Bacău și cele patru cluburi Lions din județ (Moldova, Sf. Gheorghe, Lions Club Comănești și Sanity) au fost, în perioada 16 – 18 martie, gazda celei de a patra ședințe de Cabinet al guvernatorului în exercițiu al Districtului 124 România al Lions Clubs Internațional, Ion Antonio Tache. Alături de membrii cabinetului au fost prezenți și alți membri ai mișcării lions din toată țara și invitați.

A patra ședință de cabinet al guvernatorului – au apreciat participanții – a fost una dintre cele mai reușite, mai concentrată pe problemele reale ale mișcării lionistice, o reuniune „pragmatică”. Alături de Ion Antonio Tache, la prezidiul reuniunii au luat loc Mirela Grigorovici – Global Action Team, Area Leader Global Service Team 4C pentru perioada 2017 – 2020 și past-guvernator 2013 – 2014, Radu Cristea – viceguvernator 1, Dumitru Dănuț Sain – viceguvernator 2, Ioan Carp – secretar și Mihail David – trezorier. În sală s-au aflat, însă, și foști guvernatori ai Districtului 124, între care băcăuanii Constantin Baltariu (2001 – 2002) și Ionel Lupu (2011 – 2012), dar și foști președinți ai cluburilor din județ. Nu au lipsit nici reprezentanții organizațiilor de tineret ale mișcării lionistice (cluburile Leo).
Ședința Cabinetului guvernatorului a avut loc la doar câteva zile după vizita în țara noastră a președintelui în exercițiu al Lions Clubs Internațional, Naresh Aggarwal, motiv pentru care au fost reiterate principalele momente ale acesteia și semnificațiile lor. România a fost singura țară din Europa de Est vizitată de Naresh Aggarwal în turneul făcut în Europa și Orientul Apropiat.
În ședința de Cabinet au fost prezentate rapoarte ale staff-ului Districtului 124 și ale Area Leader-ului Mirela Grigorovici cu privire la pregătirea viitorilor guvernatori din Europa, dar și la noutățile în acțiunile dedicate perfecționării liderilor mișcării.
În anul lionistic actual și în cel viitor (care începe la 1 iulie) vor mai avea loc acțiuni marcante, care vor culmina cu o Convenție națională în toamnă.
La același eveniment au fost apreciate cele cinci servicii umanitare ale Lins Clubs în probleme de Diabet, de Mediu, privind Lipsa de hrană sau afecțiunile de Vedere și Cancerul la copii, pentru care sunt organizate numeroase acțiuni în toată țara, inclusiv în Bacău. Tot cu acest prilej, neurologul Bogdan Florea, din Cluj-Napoca, a prezentat un proiect de amploare dedicat combaterii epilepsiei, în care va fi prins și municipiul Bacău, și care va fi făcut public în curând.
Reuniunea cabinetului s-a încheiat cu o succintă dar consistentă prezentare a unui album filatelic realizat de cunoscutul filatelist băcăuan Ioan Catană, cu exemplare filatelice și de cartofilie unice, dedicat centenarului mișcării lionistice mondiale, marcat anul trecut.
Reuniunea a mai fost și prilejul acordării unor distincții și diplome de merit unor membri, inclusiv din cluburile băcăuane – Constantin Baltariu (cea mai înaltă distincție Lions Club Internațional, placheta Melvin Jones), Ioan Micu (Tata Pac), Gabriel Crîșmaru, Lăcrămioara Mocanu, Cosmin Buznea, Răzvan Șendrea și Ioan Catană.
Reuniunea a fost, practic, încheiată seara, la cina festivă, prilej cu care a fost organizat și Concursul de costume și dansuri populare, la care au participat unii dintre membrii organizației. Două dintre premiile acordate au revenit băcăuanilor – familiei Nemțeanu (premiul întâi) și Lăcrămioarei Mocanu (premiul al doilea).

„Am ales Bacăul pentru a patra ședință de cabinet din acest an lionistic pentru că membrii noștri de aici sunt foarte activi, iar Bacăul este unul dintre marile centre lionisice din România. Evident, și pentru că am foarte mulți prieteni în Bacău. S-au dezbătut teme care vizează excelența organizațională și s-au prezentat idei pentru noi proiecte umanitare. Noi, membrii mișcării lionistice, ne-am maturizat, după aproape 30 de ani de existență a mișcării și la noi și suntem apreciați la nivel european și internațional.”
Ion Antonio Tache, guvernator