joi, 1 februarie 2018

Băncile nu mai percep comisioane de la cei cu venituri mici



De circa zece zile, mai multe comisioane percepute de bănci la conturile de plăți cu servicii de bază au fost eliminate. România a transpus în legislația națională o directivă europeană în acest sens.
Beneficiază de această măsură deschiderea și închiderea unui cont, retragerea de numerar la ghișeu sau la bancomate și interogarea soldului.
Persoanele fizice cu venituri lunare sub 60% din câștigul salarial mediu brut sau care în ultimele șase luni au avut venituri cumulate până la acest procent vor beneficia și de alte gratuități: servicii de administrare de cont și care permit depunerile de bani. Totodată, pentru cei cu venituri mici vor fi gratuite primele zece operațiuni lunare de plată pe teritoriul UE (debitările directe, plățile cu cardul și transferurile de credit).
     Câștigul salarial mediu brut luat în calcul în asemenea cazuri este cel prognozat toamna pentru anul următor de Comisia Națională de Prognoză. Câștigul salarial mediu brut prognozat pentru 2018 este 4.162 de lei, deci pragul de 60% este de aproximativ 2.497 de lei.
      Bănci comerciale cu filiale sau agenții în județul Bacău BCR, BRD – Société Générale, Banca Transilvania, UniCredit Bank, OTP Bank, CEC Bank, Banca Românească, Bancpost, Alpha Bank, Patria Bank, ING Bank, Piraeus Bank, Raiffeisen Bank, Intesa Sanpaolo, Leumi Bank, Credit Agricole, Credit Europe Bank, Garanti Bank, Libra Internet Bank, Marfin Bank, Veneto Banka Italia, Idea Bank
La bănci precum Eximbank, cu filială în Bacău, populația nu are acces, iar filiala băcăuană a Băncii de Credit și Investiții este închisă.
Lista a fost confirmată de Agenția Bacău-Vaslui a BNR.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu