miercuri, 31 ianuarie 2018

Delgaz Grid optimizează contoarele inteligente în județul Bacău



Delgaz Grid – companie din Grupul E.ON, aplică în judeţul Bacău proiectul de cercetare cu finanţare europeană „Optimizarea costurilor la colectarea datelor de la contoarele inteligente şi metode de îmbunătăţire a profitului la transportul energiei electrice”. Proiectul are o valoare totală de aproximativ 270.000 de lei și vizează măsurarea fluxurilor de energie în reţeaua de distribuție a energiei electrice, iar datele rezultate vor conduce la detectarea pierderilor din reţea şi prioritizarea investițiilor.
Alte investiţii derulate de compania Delgaz Grid în sistemul de distribuţie a energiei electrice au fost susţinute prin alt proiect cu finanţare europeană, fiind modernizate şi integrate în sistem SCADA un număr de 26 de staţii de transformare a energiei din judeţele Bacău, Iaşi, Botoşani, Neamţ, Suceava şi Vaslui, cu o valoare totală de aproximativ 35 de milioane de lei.
În ultimii 12 ani – ne informează Corneliu Zaiț de la Departamentul Comunicare Corporatistă -, Grupul E.ON a investit în România peste 1,5 miliarde de euro, preponderent pentru reabilitarea şi modernizarea sistemelor de distribuţie. Delgaz Grid operează, în prezent, o reţea de distribuţie a gazelor naturale în lungime de peste 21.650 km, respectiv o reţea de distribuţie a energiei electrice de peste 81.500 de kilometri şi desfăşoară activităţi în 20 de judeţe situate în jumătatea de nord a ţării, având circa 3,1 milioane de clienţi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu