marți, 30 ianuarie 2018

Cum a rămas stațiunea Slănic Moldova din nou în beznă



Repetatele pene de curent electric produse în stațiunea Slănic Moldova în week-end-ul abia încheiat au pus în dificultate manifestările programate și activitățile curente dedicate turiștilor. Primarul orașului stațiune, Gheorghe Baciu, ne-a semnalat impacientat pe bună dreptate această situație. În zona stațiunii nu au fost probleme cauzate de fenomene meteorologice (ninsori abundente sau rafale puternice de vânt), ci totul s-a datorat stării tehnice a rețelei de alimentare cu energie care vine dinspre orașul Târgu Ocna. Recent, stațiunea a rămas total fără curent electric în perimetrele publice, pentru neplata facturilor, dar ulterior alimentarea cu energie a fost reluată.

Curentul s-a oprit sâmbătă seara de la ora 19,00 la ora 20,15. După ce s-a reluat alimentarea cu energie electrică, aceasta s-a întrerupt pentru încă trei ore și jumătate, iar curentul a venit abia pe la ora 1,00. În cursul zilei de duminică a fost din nou o pană de curent, pentru 25 de minute. A fost pe timp de zi, dar ca și sâmbătă seara din nou au fost probleme la pârtia de schi, unde erau mulți turiști. Pârtia are generator electric, dar numai pentru instalația de telescaun, pentru a nu rămâne oameni blocați pe traseu. În plus, sâmbătă și duminică în Slănic Moldova au fost organizate spectacole ale primului festival Serbările zăpezii (VT Winter Wild Party), care au avut loc chiar în apropierea pârtiei de schi.
„Este o bătaie de joc la adresa localității noastre din partea furnizorului de energie electrică, E.ON – a opinat Gheorghe Baciu. Este important ca E.ON să ia măsurile necesare, să se facă o investiție pentru ca stațiunea să aibă o alimentare dublă. Au venit echipe care să intervină pentru reparații, i-am chemat și la primărie să discutăm, ne-au promis că totul se rezolvă, dar duminică întreruperea de curent s-a întâmplat din nou. Ei se bazează pe rețeaua electrică a companiei Petrom, dar care fost vândută altei firme cam cu același profil și care se pare că nu are interes să asigure alimentare continuă, fără probleme stațiunii noastre ci, probabil, numai unor sonde de petrol din zonă”.
În prezent, în Slănic Moldova există chiar o mare suspiciune, că totul s-ar datora unei mâini criminale, care provoacă astfel de situații. Culmea e că la o jumătate de oră după ce s-a luat curentul, s-a luat și semnalul telefoanelor mobile. Iar panica a fost cu atât mai mare.
„Slănic Moldova a ajuns, astfel, mai rău ca o comună îndepărtată: rămâne des izolată” – a conchis primarul Gheorghe Baciu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu