joi, 7 decembrie 2017

Școală de șoferi gratuită pentru tinerii din medii defavorizate



Tinerii din medii defavorizate au șansa de a urma gratuit cursurile școlii de șoferi pe obținerea permisului de conducător auto. Compania MOL România și Fundația Pentru Comunitate au lansat cea de a treia ediție a programului de responsabilitate socială „Permis pentru viitor”, prin care se acordă finanțare pentru plata costurilor obținerii permisului de conducere (școala de șoferi și taxele adiacente). Solicitările de finanțare pot fi depuse până pe 27 ianuarie.

Programul  Permis pentru viitor se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 17 și 25 de ani, din medii defavorizate, care doresc să obțină permis de conducere de orice categorie (B, C sau D, inclusiv tractoare agricole sau forestiere, troleibuze și tramvaie).
Se pot înscrie tineri care sunt la începutul carierei profesionale și/sau doresc să ocupe un loc de muncă, iar la angajare este o condiție sau un avantaj existența permisului de conducere, tineri care au un loc de muncă / se află în activitate și permisul de conducere ar fi un instrument în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, au permis de conducere, dar pentru ocuparea unui loc de muncă sau îndeplinirea atribuțiilor de serviciu este o condiție sau un avantaj existența permisului de conducere categoria C, D, tractoare agricole sau forestiere, troleibuze, tramvaie
Înscrierea la școala de șoferi se face în termen de o lună de la semnarea contractului, iar finalizarea cursurilor teoretice și practice are loc până pe 31 octombrie 2018.
În primele două ediții ale programului au obținut permis de conducere 29 de tineri, dar alți 30 de beneficiari sunt programați pentru susținerea examenului sau se află în diferite faze ale cursurilor școlii de șoferi.
Mai multe detalii despre programul „Permis pentru viitor” și formularul de înscriere se pot descărca de pe site-urile www.pentrucomunitate.ro și www.molromania.ro.

„În următoarea perioadă, până la finalizarea înscrierilor, dar şi pe parcursul anului, vom oferi celor interesaţi toate informaţiile necesare referitoare la condiţiile acordării finanţării. Încurajăm tinerii să-și motiveze clar solicitările și să descrie necesitatea și beneficiul scontat al obţinerii permisului de conducere”.
András Imre, director executiv al Fundației Pentru Comunitate

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu