joi, 7 decembrie 2017

Primul activ major adiacent societății Rafo a fost scos la vânzare



Primul activ major din proprietatea adiacentă societății Rafo, Hotelul Sport din Onești, a fost scos la vânzare prin licitație publică cu strigare cu preț în urcare. Organizatorii licitației sunt filialele București și Ilfov ale Casei de Insolvență Transilvania (CITR Sprl), prima fiind administrator judiciar al Rafo, a doua lichidator judiciar al Hotelului Sport. Licitația a fost programată pentru 29 noiembrie și va porni de la aproape 552.000 de euro (fără TVA).
Hotelul a aparținut, în ultimii ani de funcționare, omului de afaceri Corneliu Iacobov, care deținea și rafinăria oneșteană, și este un imobil cu patru etaje construit în anul 1975 în fostul cartier de cămine pentru nefamiliști din jurul fostului Trust de Construcții Industriale din Onești, chiar pe malul Râului Cașin.
Hotelul are 45 de camere și săli de conferință pe 1.848 mp suprafață desfășurată (1.540 mp suprafață construită), un teren de 2.185 mp, chioșc, o platformă carosabilă și alta de parcare, gard metalic și iluminat exterior. Locația hotelieră este perfect funcțională, dar închisă la puțin timp după inaugurare. Un fost salariat al hotelului spune că acesta avea dotări de excepție și bucătărie foarte modernă.
La aceeași licitație este scoasă la vânzare și o vilă „P plus 1” din Bacău (strada Progresului), construită în 1993, cu cinci camere, care are curte, garaj și magazie și care a aparținut aceluiași proprietar al Rafo, prețul de pornire fiind de 129.400 de euro (fără TVA).
Filiala CITR București a depus, recent, Planul de reorganizare a Rafo, prin care, dacă va fi aprobat de Tribunalul Bacău, va putea scoate la vânzare însăși rafinăria.
Acum șase ani a fost vândut și Hotelul Scandinavia, din Mamaia, care a fost în aceeași proprietate ca și Hotelul Sport. Activul a fost adjudecat cu 3,3 milioane de lei, fără TVA (660.000 de euro), de o firmă din Satu Mare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu