sâmbătă, 25 noiembrie 2017

Acord final pentru vânzarea Bancpost



Eurobank Group a ajuns la un acord cu Banca Transilvania (BT) cu privire la vânzarea acțiunilor deținute de Eurobank în Bancpost S.A., ERB Retail Services IFN S.A. și ERB Leasing IFN S.A.

„Prin vânzarea Bancpost și a subsidiarelor Grupului în România, Eurobank își îndeplinește ultima obligație semnificativă de diminuare a expunerii, conform planului de restructurare aprobat de Comisia Europeană, printr-o tranzacție generatoare de capital – spune Stavros Ioannou, Deputy CEO Eurobank. Am convingerea că această tranzacție, încheiată cu un partener cu reputație precum Banca Transilvania, este în interesul clienților, deponenților și angajaților Bancpost”. 
Sucursala Bacău a Bancpost
Achiziționarea Bancpost este o oportunitate pentru BT, datorită potențialului de integrare cu businessul său. „Această achiziție – a declarat Horia Ciorcilă, președintele Consiliului de Administrație - completează strategia de creștere organică a Băncii Transilvania, consolidându-ne poziția pe piață. Banca noastră va continua să sprijine antreprenorii români și economia locală, creând valoare adăugată pentru acționari, clienți și angajați.” 
Bancpost și Banca Transilvania vor continua să-și desfășoare activitatea independent până la obținerea aprobărilor BNR și ale Consiliului Concurenței. 
Bancpost ocupă locul al 9-lea în topul băncilor România, cu o cotă de piață de aproximativ 3% si active de 11,6 miliarde de lei (2,5 miliarde de euro). Bancpost are peste 2.000 de angajați, o rețea de aproximativ 150 de unități și peste un milion de clienți.  
Cu o cota de piață de peste 13% și active de 54,9 miliarde de lei (11,9 miliarde de euro), Banca Transilvania se clasează pe poziția a doua în topul băncilor din România. BT are peste 7.000 de angajați, 2,2 milioane de clienți și aproximativ 500 de unități. Istoria BT, unul dintre cele mai puternice branduri românești și prima bancă din România listată la Bursa de Valori București, a început în urmă cu aproape 24 de ani în Cluj-Napoca, cu o echipă de 13 oameni
În județul Bacău, Bancpost are unități în cinci orașe – Bacău (9), Onești (6), Moinești, Comănești și Târgu Ocna (câte una).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu