duminică, 8 octombrie 2017

Primele premii la concursul Let’s Be ECO au ajuns la Răcăciuni



Primele premii oferite de organizatorii concursului Let’s Be ECO, organizat de Garda Națională de Mediu (GNM) împreună cu Fundația Let’s Do It Romania, au ajuns, la sfârșitul săptămânii trecute, la prima dintre cele trei școli băcăuane care au fost nominalizate printre cei 33 de câștigători. Comisarul șef interimar al Comisariatului Județean Bacău al GNM, Ionuț Diaconu, și comisarul Titi Secară au adus, astfel, la Școala Gimnazială din Răcăciuni 15 laptopuri.

Proiectul Let’s Be ECO a urmărit ca elevii să înțeleagă importanța protejării mediului înconjurător și a conservării resurselor. Concursul, aflat la prima ediție, a constat în realizarea de către elevi a unor creații plastice pe teme de mediu (desene, picturi, machete etc.), făcute din materiale recuperate, reciclabile. Astfel, un grup de elevi ai școlii din Răcăciuni, sub îndrumarea profesoarei de biologie Daniela Irina Radu, au realizat desene, figurine, mascote, machete, vaze de flori etc.
„Am avut sprijin în acest proiect – ne-a declarat Daniela Irina Radu -, și de la colegii mei Ștefan Suditu, Narcisa Radu, Mariana Chiriac, Liviu Radu și Liliana Poenaru. Acum suntem fericiți că putem folosi în activitate și mai multă aparatură electronică. Dar, important este ca toți elevii să înțeleagă pentru ce s-a lansat acest proiect. Toți elevii au încercat să folosească materiale vechi, pe care le aruncau, să le facă utile realizând lucruri frumoase, adevărate opere de artă. Conform principiului „Nimic nu se aruncă, totul se transformă”. În fiecare an facem proiecte și, deci, nu ne vom opri aici”.

Premiul obținut a fost predat elevilor școlii într-o scurtă întâlnire pe care comisarii GNM au avut-o cu ei și la care au fost prezenți și primarul comunei, Lucian Cheța, dar și directoarea școlii, Elena Andreea Diaconu. „Felicităm, alături de elevi, și cadrele didactice implicate în acest proiect - a spus Ionuț Diaconu. Important este să crezi în șansa ta la un concurs, iar elevii din aceste unități de învățământ sunt un exemplu pentru celelalte școli. Să cereți sprijinul Gărzii de Mediu ori de câte ori aveți nevoie”.
Comisarul Titi Secară le-a explicat elevilor că sunt la vârsta la care se formează ca viitori cetățeni de bază ai țării și este foarte important să știe ce rol are protejarea mediului în viața noastră. „Nu poți fi cetățean civilizat dacă nu respecți mediul înconjurător – a spus comisarul. Cel mai important acum este să colectăm deșeurile selectiv, hârtia la hârtie, plasticul la plastic, sticla la sticlă și metalul la metal. Și acasă și la școală, peste tot”.
A fost a doua oară când elevii școlii din Răcăciuni au câștigat un lot de calculatoare la un concurs național. Dar, în Let’s Be ECO vor mai intra în posesia premiilor și școlile gimnaziale din Căiuți și din Frumoasa (Pârjol).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu