joi, 15 iunie 2017

Parada autoturismelor de epocă la Moldova Classic Rally  • vineri dimineața, din centrul Bacăului se dă startul în prima etapă a raliului


Nu mai puțin de 33 de autovehicule de epocă aduse pentru a concura în cea de a treia etapă a evenimentului regional Moldova Classic Rally (MCR), organizat în acest an în județul Bacău, în zilele de 16 și 17 iunie, au fost prezentate publicului joi seara pe podiumul comun cu al celei de a șaptea ediție a Raliului Moldovei.
MCR 2017 este organizată de filiala Bacău-Neamț a Retromobil Club România (RCR) și este una dintre cele nouă etape care compun Campionatul de Raliuri de Regularitate pentru Vehicule Istorice (CRRVI).
„Este o sărbătoare a vehiculelor istorice – ne-a declarat președintele Filialei Bacău-Neamț, Nicolae Marin, el însuși concurent, cu un Fiat 1300, la toate etapele raliului. Este o premieră pentru orașul nostru, a treia ediție Moldova Classic Rally, după cele din Iași și Vaslui. Avem invitați și participanți din opt județe, inclusiv arbitrii de la Retromobil Club din toată țara”.
Startul oficial a fost dat tot joi seara, la parada din centrul Bacăului a mașinilor concurente, dar plecarea în cursă se va face vineri dimineața, de la ora 9,30, în prima etapă a raliului, pe traseul Bacău-Onești-Târgu Ocna-Slănic Moldova și retur, iar sâmbătă pe traseul Bacău-Moinești-Comănești și retur. Seara de sâmbătă va fi dedicată premierii câștigătorilor.
Evenimentele tip „Competiții de Regularitate care compun CRRVI” sunt concursuri care se desfășoară în etape pe baza timpilor și a vitezei medii impuse. Pe durata fiecărui eveniment participanții trebuie sa se supună codului rutier în vigoare, iar viteza medie pe etapă nu poate depăși 50 km/h.
În fiecare zi, în preajma primăriilor din Onești, Moinești și Slănic Moldova vor fi expuse, pentru circa două ore, autovehiculele concurente.