marți, 20 iunie 2017

Conferinţa matrice „Startul inovării prin tineri și tehnologii noi” în Bacău



Asociația Patronală Surse Noi de Energie - SUNE și Centrul de Transfer Tehnologic PETAL organizează, vineri, 23 iunie, de la ora 10,00, la Colegiul Tehnic de Comunicații „N. V. Karpen”, din Bacău, Conferința „Startul inovării prin tineri și tehnologii noi în sectoarele strategice energie-mediu; target: clădirile”.
Organizatorii au invitat deja participanții să pregătească un pachet cu primele cinci puncte prioritare la nivelul propriei activități și să-l prezinte spre soluționare Platformei de acțiune pentru Tineri PAT Energy, care va fi lansată cu acest prilej, la care sunt parteneri fondatori Consiliul Județean, Primăria Bacău, SUNE, Clusterul CERMAND și Centrul de Transfer Tehnologic PETAL.
Conferința este o simbioză între Programul European de promovare a energiei sustenabile și a tranziției energetice EUSEW, desfășurat în săptămâna 19-25 iunie, și Programul Național „Capitala Tineretului din România” găzduit în perioada 2 mai 2017 - 1 mai 2018 de municipiul Bacău și are ca scop poziționarea tinerilor în centrul procesului de dezvoltare inovativă la nivelul municipiului și județului Bacău și a Regiunii Nord-Est.
Cu această ocazie evenimentul va prezenta și conceptele CTT PETAL „Clubul Managerilor RNE” și „Clubului Tinerilor Inovatori - activități extracurriculare, competiție de idei și proiecte”.
Evenimentul este organizat de SUNE prin Filiala SUNE din Regiunea Nor-Est: Bomax Group - punct de lucru Bârlad, CARANDA BATERII - punct de lucru Iași, E.ON – filiala Bacău și MARVASTAN, PETAL, în parteneriat cu CTT PETAL.
Sunt invitate să participe la eveniment, cu statut de „partener al platformei PAT” primăriile din Bacău, Racova, Huși, Vaslui, Pădureni, Bârlad, Focșani și primăriile membre ale GAL Valea Trotușului și GAL Valea Bistriței.
Conferința va demara parteneriate de tip învățământ dual între SUNE (prin companiile membre) și Universitatea „Vasile Alecsandri”, Universitatea „George Bacovia”, Colegiul „N.V. Karpen“, Liceul Tehnologic „Petru Rareș”, Colegiul Național „Mihai Eminescu”, din Bacău, și Liceul Agricol „Dimitrie Cantemir”, din Huși.
La manifestare au fost invitați președintele Consiliului Județean - Sorin Brașoveanu, primarul municipiului Bacău – Cosmin Necula și directorul general al Agenției pentru Dezvoltare regională Nord-Est – Vasile Asandei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu