Somelierul Răzvan Demian la Cribs |
Seria
tradiționalelor degustări de vinuri organizate, în Bacău, de Restaurantul
Cribs, de la care nu lipsesc membrii Scaunului băcăuan al Ordinului European al
Cavalerilor Vinului (OECV), a continuat cu o degustare a vinului moldovenesc
Individo Rose 2016 Château Vartely premiat cu aur la Concours Mondial de Bruxe 2017 a , dar
și a altor soiuri ale cunoscutului brand. La eveniment au participat, alături
de cavalerii vinului și doamnele de la clubul Inner Wheell, dar și domnii de la
Clubul Rotary Bacău.
„A venit rândul unei crame din Republica Moldova, cu singurul vin premiat
în acest an cu medalie de aur la Concours Mondial de Bruxelles, care în acest
an a avut loc în Spania, să ajungă la degustare în Bacău – ne-a declarat
proprietarul restaurantului, Cristian Bunea, Iudex de Vino în OECV. Am intuit
încă de acum doi ani că Individo Rose va fi de mare perspectivă. Am invitat
Château Vartely cu vinuri pentru degustare la noi, pentru că au vinuri de mare
clasă din gama Taraboste. Bacăul are, în acest an, foarte multe evenimente, iar
noi vrem să ne alăturăm cu asemenea degustări de vinuri, să venim cu idei, cu
propuneri, cu activități alături de cei care decid în urbea noastră”.
Pentru degustare au fost aduse, însă, mai multe soiuri de vin Château
Vartely, brand reprezentat în țara noastră de societatea Produse Moldovenești,
și prezentate cu mare artă de somelierul Răzvan-Octavian Demian, area sales
manager la această societate.
Băutura de bun venit a fost un spumant, urmat de Individo Rose 20216, baricat
și fermentat în butoi de lemn, prezentat înaintea unui alb Chardonnay. S-a
continuat cu un Cabernet Sauvignon, tot din gama Taraboste, un vin complex, iar
degustarea s-a finalizat cu un vin desert, un Chardonnay dulce. Toate
sortimentele au fost asezonate cu câte un fel de preparat culinar conceput, ca
de obicei, de Chef Cristina Bunea: un piept de curcan cu prosciutto crudo,
alături de un pure de mazăre, un morcov caramelizat, o corăbioară de fenicul
umplută cu bacon și alte bunătăți, iar pentru vinul cabernet s-a adus un mușchi
de porc asezonat cu garnituri speciale – toate apreciate după cum arătau,
pentru culorile lor, dar și pentru gust. De asemenea, cavalerii vinului au făcut
și un rally de băuturi tari, alături de un Cigar special fiind și de trei
spirtoase de la producătorul moldovean Barza Albă.
„Sperăm să aducem în Bacău și alte crame, mai puțin cunoscute național și
internațional – a mai spus Cristian Bunea. Numai la Concours Mondial de
Bruxelles 2017 am avut opt crame românești medaliate, pe care trebuie să le
popularizăm. Pentru că avem vinuri de talie mondială. Și ne dorim să fim
alături de organizații precum Inner Wheel, Rotary sau cluburile Lions. Noi
Cavalerii Europeni ai Vinului începem să avem tot mai mulți adepți, dintre
consumatorii responsabili de vinuri, care vor să cunoască mai multe despre
aceste licori divine, în care se regăsesc și sufletele vinificatorilor și oenologilor.
Château Vartely este o întreprindere de vinificație din zona Orhei. Originea
numelui Vartely se regăsește în numele Orhei, care în maghiară înseamnă „loc al
cetății”.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu