miercuri, 7 decembrie 2016

Se deschide Regalul 2016 al vinului în Bacău




Sergiu Nedelea

Cel mai cunoscut somelier român, Sergiu Nedelea, va reveni vineri, 9 decembrie, în Bacău, pentru a participa la deschiderea celei de a patra ediții a manifestării promoționale „VIN-EST Bursa Vinului”, organizată de Centrul de Afaceri și Expozițional. Sergiu Nedelea va vorbi celor interesați despre modul în care trebuie văzut vinul pe traseul său dintre HoReCa (sistemul de hoteluri, restaurante și catering) și retail – sitemul unităților de comercializare. Prelegerea sa, programată pentru vineri, de la ora 15,00, va fi completată, în aceeași zi, de expunerea somelierului Mihai Manolache despre clasificarea și servirea vinurilor, dar și de alte două intervenții ale aceluiași vorbitor, sâmbătă, 10 decembrie, pe tema „Influența butoaielor de stejar asupra maturării vinurilor” (de la ora 13,00) și duminică, 11 decembrie, (ora 12,00) pe tema „Producerea și clasificarea spumantelor”, eveniment susținut de Crama Cricova și Les Mousquetaires du Vin - grup de somelieri și comunicatori care oferă experiențe complexe și de divertisment educațional pentru mediul de business și comunitate.
Manifestarea VIN EST- Bursa Vinului este un eveniment național și internațional dedicat vinului din România și va avea loc în perioada 9 - 11 decembrie la Centrul de Afaceri și Expoziții „Mircea Cancicov” Bacău, organizat în parteneriat cu Selgros România. Expozanții sunt producători, importatori și distribuitori de vinuri, producători și distribuitori de echipamente și accesorii pentru industria viticolă, restaurante, hoteluri, pensiuni, alți posibili contractanți, case de vinuri și crame renumite din țară și regiune.

Vor avea loc prezentări și degustări de vinuri din Republica Moldova, Italia, Franța, America de Sud și din România. Printre vinurile care pot fi degustate se află vinuri de masă seci, demiseci, dulci, demidulci albe, rose şi roşii, din toate sortimentele.
De asemenea, va avea loc şi „Expo Food – Târgul Produselor Tradiţionale”, astfel încât arta culinară să se îmbine cu arta vinurilor alese.
VIN EST – Bursa Vinului este și un târg cu vânzare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu