joi, 17 noiembrie 2016

Rafo a rămas fără salariați



Societatea Rafo Onești a rămas, din această săptămână, fără cei 348 de salariați pe care îi mai avea, după ce încă de pe 10 noiembrie au fost întrerupte aici relațiile de muncă. Doar 90 de posturi mai sunt, totuși, ocupate, în baza unor contracte valabile pe timp de șase luni. Salariații au solicitat ei înșiși concedierea colectivă, din luna septembrie, pentru că angajatorul nu le mai achita drepturile salariale încă de la începutul acestui an.
Chiar administrația societății a motivat neachitarea salariilor prin „lipsa de venituri, cauzată de nefuncționarea capacităților de producție, de imposibilitatea vânzării de bunuri mobile și imobile ca urmare a sechestrului asigurătoriu instituit de ANAF, de imposibilitatea acționarului majoritar de a asigura fonduri bănești, toate acestea generând imposbilitatea asigurării de resurse financiare necesare pentru acoperirea cheltuielilor societății, inclusiv neplata salariilor începand cu lichidarea lunii februarie până în prezent”.
Între timp, Rafo a intrat în proces de insolvență. „Decizia de concediere colectivă - a opinat liderul Sindicatului Rafinorul, Ion Marian - a fost acceptată de administratorul judiciar și de administratorul special al Rafo, ambele părți asumându-și riscul de a nu avea angajaț pentru a asigura funcționarea unor obiective pentru siguranța și securitatea societății”.
Salariații disponibilizați așteaptă, totuși, plata drepturilor salariale restante. Până atunci, va avea loc, la începutul lunii decembrie, o Adunare Generală a Acționarilor, dar care va analiza desemnarea administratorului special și stabilirea retribuției acestuia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu