luni, 28 noiembrie 2016

Lions Club Moldova a aniversat 25 de ani de lionism în Bacău




Drapelul Lions dăruit Clubului Moldova de
Lions Club Comănești
Lions Club Moldova Bacău a marcat, sâmbătă seara (26 noiembrie) împlinirea a 25 de ani de activitate proprie și 25 de ani de lionism în județul Bacău, fiind prima organizație cu acest statut înfiițată la noi. La evenimet au participat, alături de membrii clubului, foști membri ai acestuia (între care i-am văzut pe Răducan Ion și Petru Plăcintă, dar nu numai), Daniela Holzheimer - guvernatorul în exercițiu al Districtului 124 România al Lions Clubs International, Ion Antonio Tache, viceguvernator 1, trei past-guvernatori – Mirela Grigorovici, Ionel Lupu și Costel Baltariu (ultimii doi băcăuani, membri al Lions Club Moldova), membri ai celorlalte cluburi Lions din județul Bacău (Sf. Gheorghe, Lions Club Comănești și Sanity), reprezentanți ai unor cluburi Lions din țară și ai organizației de tineret a Lions Club Moldova, Clubul Leo, dar și reprezentanți ai Parlamentului și Consiliului Județean Bacău.
La deschiderea reuniunii, amfitrionul acesteia, președintele în exercițiu al Lions Club Moldova, avocatul Gabriel Crîșmaru, a oferit participanților diplome aniversare, iar unor membri marcanți ai clubului aniversat, unor foști membri, precum și unor invitați, le-au fost înmânate plachete de merit. Între ei s-a numărat și actorul Gheorghe Geo Popa, cel care a adus, practic, lionismul pe meleaguri băcăuane. O plachetă aniversară a fost oferită și decanului de vârstă al lionismului românesc, profesroului Ioan Micu (alias Tata Pac), membru, în prezent, al Lions Club Sf. Gheorghe Bacău.
Gabriel Crîșmaru și Daniela Holzheimer
De asemenea, Daniela Holzheimer a oferit Clubului Moldova o plachetă aniversară, cu fanionul de guvernator, și o diplomă de excelență „pentru implicarea și dinamismul pus în slujba lionismului românesc”.
Tata Pac
Activitatea de un sfert de secol al Lions Club Moldova a fost elogiată și de Sorin Brașoveanu, peședintele Consiliului Județean, el însuși membru al clubului. „Lions Club Moldova – a spus Sorin Brașoveanu - a dat un puternic exemplu în cei 25 de ani de activitate, prin implicarea sa, la nivelul comunității, prin proiecte, prin acțiuni umanitare. Vrem, în continuare, să aducem bucurie în sufletele oamenilor care au nevoie de sprijin, pentru a ști că nu sunt singuri”. Aprecieri asemănătoare a formulat și deputatul Constantin Avram.
Cu acest prilej, clubul a inaugurat cartea sa de onoare, în care primele semnături au fost puse de Gheorghe Geo Popa și de Daniel Holzheimer.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu